“Χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς” είπε ο Φαραντούρης στη Σδούκου προκαλώντας θύελλα-Ζητούν αποπομπή του-“Απάντησα πολιτικά” δηλώνει
✨Η τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ της Αλεξάνδρας Σδούκου και του Νικόλα Φαραντούρη ανέδειξε καταγγελίες για υποτιμητικές και σεξιστικές αναφορές στην επαγγελματική της διαδρομή.
✨Η Σδούκου ζήτησε την άμεση αποπομπή του Φαραντούρη από το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι η ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές σημαίνει συμφωνία.
✨Ο Φαραντούρης απάντησε ότι οι δηλώσεις του ήταν πολιτικές και αρνήθηκε τις σεξιστικές προθέσεις, καταδικάζοντας παράλληλα τις προσωπικές επιθέσεις.
✨Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισαν την ανάγκη σεβασμού και απομόνωσης τέτοιων συμπεριφορών στην πολιτική ζωή.
Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η τηλεοπτική αντιπαράθεση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρας Σδούκου με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νικόλα Φαραντούρη τον οποίο καταγγέλλει ότι αναφέρθηκε με «υποτιμητικό και σεξιστικό τρόπο» στην επαγγελματική της διαδρομή.
Η ίδια με δήλωσή της μετά το περιστατικό, έκανε λόγο για «πρωτοφανή κατήφορο» και ζητά από τον Νίκο Ανδρουλάκη την άμεση αποπομπή του κ. Φαραντούρη.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην επαγγελματική της διαδρομή λέγοντάς της: «Χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς». «Η ανοχή εδώ σημαίνει συμφωνία. Ο μόνος δρόμος πλέον είναι η αποπομπή του κ. Φαραντούρη, η απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών. Την αναμένω άμεσα από τον κ. Ανδρουλάκη», σημείωσε η κ. Σδούκου.
Αναλυτικά ο διάλογος:
Σδούκου: Σας καλώ να πείτε ονόματα τόση ώρα και μου προσάπτετε χυδαιότητα.
Φαραντούρης: Εγώ λέω ότι το Σώμα το οποίο υπήχθη στην Αρχή Διαφάνειας δεν λειτούργησε, είτε από αμέλεια, είτε από δόλο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι της καλής κοινωνίας που εξέθρεψαν αυτά τα φαινόμενα και περνούσαν το κατώφλι των τσαρλατάνων αυτών, είναι αυτοί που κουνούν το δάχτυλο στα εκατο
Σδούκου: Και εσείς εκεί θα ήσασταν και θα κάνατε παρεούλα με αυτούς αλλά στρίψατε και πήγατε αλλού.
Φαραντούρης: Σας γνώρισα ως Αλέκα Σδούκου, υπηρετούσατε σε γραφείο υπουργού του ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια…
Σδούκου: Εγώ υπηρετούσα σε πάρα πολλά γραφεία, επί 20 χρόνια. Ψεύδεστε. Υπηρετώ από το 2004.
Φαραντούρης: Όταν εγώ έδινα μάχη ως διευθυντής νομικών υπηρεσιών της ΔΕΠΑ από το 2009 έως το 2019 και νομικός σύμβουλος, εσείς χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς. Όχι σε εμένα αυτά.
Σδούκου: Εκνευριστήκατε, αλλά απάντηση δεν δώσατε.
Η ανακοίνωση της Αλεξάνδρας Σδούκου
«Σήμερα υπήρξε ένας πρωτοφανής κατήφορος. Στη διάρκεια της δημόσιας παρουσίας μου έχω μάθει ότι ανταλλάσσεις επιχειρήματα, βάζεις κάτω δεδομένα, αναφέρεσαι στην πολιτική πορεία κάποιου όταν υπάρχουν εμφανείς αντιφάσεις. Ξέρω καλά ότι θα υπάρξουν και αντιπαραθέσεις, ακόμα και τοξικότητα.
Πάντα όμως υπάρχουν κόκκινες γραμμές που κανείς δεν πρέπει να περνά, και όταν τις διαβαίνει κάποιος από εμάς, κανένα κόμμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αποδέχεται.
Σήμερα συνέβη ακριβώς αυτό, όταν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής αντιπαράθεσής μου με τον κ. Φαραντούρη, αναφέρθηκε σε μένα και στην επαγγελματική μου πορεία ως δημόσιας υπαλλήλου, καθώς υπηρετώ με ευσυνειδησία τη χώρα και το κράτος από το 2004, με σαφώς υποτιμητικό και σεξιστικό τρόπο που αναπαράγει τα χειρότερα στερεότυπα και τις νοοτροπίες που ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.
Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην περίοδο που υπηρετούσα στο Δημόσιο, μου είπε ότι «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς».
Αυτή είναι η συμπεριφορά του κ. Φαραντούρη, αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποίησε για να περιγράψει μια εργαζόμενη γυναίκα. Σήμερα ήταν η σειρά μου, αύριο θα είναι κάποιας άλλης.
Αυτός όμως είναι ο κ. Φαραντούρης. Το ερώτημα πλέον είναι αν το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με τον κ. Φαραντούρη. Αν θεωρεί ότι, μετά από μια τέτοια επίθεση, την ώρα που το εκπροσωπεί, μπορεί να παραμένει μέλος του.
Η ανοχή εδώ σημαίνει συμφωνία. Ο μόνος δρόμος πλέον είναι η αποπομπή του κ. Φαραντούρη, η απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών.
Την αναμένω άμεσα από τον κ. Ανδρουλάκη».
Φαραντούρης: «Ουδέποτε προσέδωσα οποιαδήποτε άλλη χροιά»
«Απάντησα πολιτικά και μόνο…» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νικόλας Φαραντούρης σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, προσθέτοντας ότι «οι αήθεις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές δεν θα μένουν αναπάντητες».
Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανάρτησή του: «Η κυρία Σδούκου στην πρωινή εκπομπή του OPEN και στις διαπιστώσεις μου με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη ότι “όπως αποκαλύπτεται πολλά δημόσια πρόσωπα και κυβερνητικοί παράγοντες είχαν σχέση με τσαρλατάνους τη στιγμή που κουνούσαν το χέρι στους πολίτες ως ψεκασμένους”, είπε: “Ο κύριος Φαραντούρης χαριεντιζόταν στο παρελθόν με την κυρία Καρυστιανού που ασκεί κβαντική ιατρική”.
Απάντησα πολιτικά και μόνο στην κυρία Σδούκου ότι άλλοι χαριεντίζονταν στο παρελθόν και συγκεκριμένα η ίδια, την οποία το 2009 τη “γνωρίσαμε ως συνεργάτη υπουργών”. Ουδέποτε προσέδωσα οποιαδήποτε άλλη χροιά, όπως θέλει να υπαινίσσεται η κυρία Σδούκου. Οι αήθεις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές δεν θα μένουν αναπάντητες».
Επανήλθε η Σδούκου: Επειδή ο κ. Φαραντούρης έχει γυρίσει 2-3 κόμματα, δεν σημαίνει πως είμαστε όλοι ίδιοι
Νέο επεισόδιο στην πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, και τον Νικόλα Φαραντούρη του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η αναφορά του τελευταίου στην επαγγελματική της διαδρομή.
Η κ. Σδούκου επέλεξε να απαντήσει δημόσια στα όσα ειπώθηκαν νωρίτερα από τον κ. Φαραντούρη, δίνοντας στη δημοσιότητα, μέσω ανάρτησής της στο Χ, και την απόδειξη εγγραφής της στη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να τεκμηριώσει, όπως υποστηρίζει, ότι είναι μέλος του κόμματος ήδη από το 1997.
«Επειδή ο κ. Φαραντούρης έχει γυρίσει 2-3 κόμματα μόνο τα τελευταία χρόνια, δεν σημαίνει πως είμαστε όλοι ίδιοι» σημειώνει μεταξύ άλλων η κα Σδούκου, τονίζοντας ότι έγινε για πρώτη φορά μέλος της ΝΔ το 1997, σε ηλικία 19 ετών.
Παράλληλα, αναφέρεται στη διαδρομή που ακολούθησε μετά τις σπουδές της, επισημαίνοντας ότι, αφού ξεκίνησε να ασκεί τη δικηγορία, εντάχθηκε, «κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας», στο στελεχιακό δυναμικό του Ελληνικού Δημοσίου ως νομικός.
Η κ. Σδούκου καταλήγει εξηγώντας ότι η δημόσια αντιπαράθεση την οδήγησε, όπως αναφέρει, να δημοσιοποιήσει για πρώτη φορά το αποδεικτικό της εγγραφής της στη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με την ίδια, η κίνηση αυτή έγινε «για να πειστούν ο κ. Φαραντούρης και οι όμοιοί του και να σταματήσουν τα ψέματα».
Η ανάρτηση της Αλεξάνδρας Σδούκου:
Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Φαραντούρη και δεν θα ασχοληθώ ξανά με την περίπτωση του. Επειδη ο κ. Φαραντούρης έχει γυρίσει 2-3 κόμματα μόνο τα τελευταία χρόνια, δεν σημαίνει πως είμαστε όλοι ίδιοι.
Γράφτηκα πρώτη φορά μέλος της ΝΔ το 1997 σε ηλικία 19 ετών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου, και αφού άρχισα να ασκώ δικηγορία, είχα την τιμή, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, να ενταχθώ ως νομικός στο στελεχιακό δυναμικό του Ελληνικού Δημοσίου. Θέση που κατέχω εδώ και μια εικοσαετία.
Πάνω από την ιδιότητα του μέλους της @neademokratia, είχα πάντα την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού. Εκείνου που υπηρετεί με ευσυνειδησία και ακεραιότητα τα καθήκοντα του ανεξαρτήτως κυβέρνησης και πολιτικών προϊστάμενων, όπως οφείλει ο Δημόσιος λειτουργός. Δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι τις δημόσιες θέσεις ως κομματικά λάφυρα της εκάστοτε κυβέρνησης. Και είμαστε περισσότεροι.
ΥΓ. Αναγκάζομαι να καταθέσω για πρώτη φορά την απόδειξη της εγγραφής μου, για να πειστούν ο κ. Φαραντούρης και οι όμοιοι του και να σταματήσουν τα ψέματα.
Μαρινάκης: «Υπάρχουν κόκκινες γραμμές»
«Ακόμα και αυτοί που προσπαθούν να κάνουν τη χυδαιότητα κανονικότητα, οφείλουν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές, που κανείς δεν πρέπει να ξεπερνάει», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με αφορμή το περιστατικό.
«Η Αλεξάνδρα Σδούκου, όπως κάθε άνθρωπος που εκτίθεται δημοσίως, δεν είναι μόνο ένα πολιτικό πρόσωπο. Είναι σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών. Οχι, δεν θα συνηθίσουμε το “τέρας” των προσωπικών επιθέσεων και της “ανθρωποφαγίας”», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «ο κ. Ανδρουλάκης οφείλει να αντιδράσει, απομονώνοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές».
Απάντηση Αγαπηδάκη με φράση της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Με μια φράση της Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, στον Νικόλα Φαραντούρη.
Αναλυτικά η ανάρτηση Αγαπηδάκη:
«Κουίζ για τον Νίκο Φαραντούρη – για όσα αισχρά είπε σήμερα στην Αλεξάνδρα Σδούκου: “Δεν θέλαμε να είμαστε η σκιά κανενός. Θέλαμε να έχουμε τη δική μας φωνή, τη δική μας παρουσία και να κρινόμαστε γι’ αυτό που είμαστε και γι’ αυτό που προσφέρουμε”. Ποια το είπε; Η Μαργαρίτα Παπανδρέου που μόλις χτες έγινε η κηδεία της. Δε χρειάζεται να πω τίποτε άλλο».
Στο θέμα αναφέρθηκε εκ νέου η κ. Σδούκου με ανάρτησή της στο «Χ», όπου δείχνει την επαφή της με τη Νέα Δημοκρατία, εδώ και δεκαετίες.
Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Φαραντούρη και δεν θα ασχοληθώ ξανά με την περίπτωση του.
Επειδη ο κ. Φαραντούρης έχει γυρίσει 2-3 κόμματα μόνο τα τελευταία χρόνια, δεν σημαίνει πως είμαστε όλοι ίδιοι.
Γράφτηκα πρώτη φορά μέλος της ΝΔ το 1997 σε ηλικία 19 ετών. Ολοκληρώνοντας… pic.twitter.com/MKN1xTh0bI
— Alexandra Sdoukou (@ASdoukou) September 21, 2026