Ισραήλ σε χώρες που υποστηρίζουν αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους – “Βραβείο για την τρομοκρατία”

 Ισραήλ σε χώρες που υποστηρίζουν αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους – “Βραβείο για την τρομοκρατία”

Το δάχτυλο υψώνει επικριτικά το Ισραήλ σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιώντας, ότι η πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα αποτελούσε «βραβείο για την τρομοκρατία» και θα μείωνε τις πιθανότητες επίλυσης της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας μέσω διαπραγματεύσεων. Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός αύξησε τη μακάβρια λίστα της σφαγής των αμάχων, σε ακόμη 81 νεκρούς και 93 τραυματίες στη Γάζα μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Ταυτόχρονα, το Ισραήλ απέρριψε τα αιτήματα της Χαμάς για κατάπαυση του πυρός ως «αυταπάτες», αφού η οργάνωση δήλωσε ότι εμμένει στην αρχική της πρόταση που ζητούσε την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα και μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Αντίθετα, ο ισραηλινός στρατός απάντησε στην πρόταση εκεχειρίας βομβαρδίζοντας ένα σπίτι στη Ράφα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά.

Την περασμένη Παρασκευή, η Ισπανία δήλωσε ότι, στο όνομα της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, συμφώνησε με την Ιρλανδία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία να κάνουν τα πρώτα βήματα προς την αναγνώριση του κράτους που ανακήρυξαν οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στέλνει ένα μήνυμα στη Χαμάς και στις άλλες παλαιστινιακές τρομοκρατικές οργανώσεις ότι οι δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Ισραηλινών θα ανταμείβονται με πολιτικές χειρονομίες προς τους Παλαιστίνιους», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραήλ Κατς.

Συνεχίζει λέγοντας ότι «η επίλυση της σύγκρουσης είναι δυνατή μόνο μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μερών. Οποιαδήποτε δέσμευση για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους μόνο απομακρύνει την πιθανότητα επίτευξης λύσης και αυξάνει την περιφερειακή αστάθεια».

Σχετικά Άρθρα