Μεντβέντεφ για μακελειό: Εάν το έκανε το Κίεβο θα καταστραφούν -Τι απαντά η Ουκρανία

 Μεντβέντεφ για μακελειό: Εάν το έκανε το Κίεβο θα καταστραφούν -Τι απαντά η Ουκρανία

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα «καταστρέψει» τους Ουκρανούς ηγέτες, εάν αποδειχθεί ότι ευθύνονται για την αιματηρή επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

«Εάν αποδειχθεί ότι είναι τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου… πρέπει όλοι τους να βρεθούν και να καταστραφούν ανελέητα ως τρομοκράτες. Συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του κράτους που διέπραξε μια τέτοια ωμότητα», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι επίσης δεύτερος στην ιεραρχία του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, σε μήνυμά του στο Telegram.

Η Ουκρανία αρνείται την εμπλοκή της

Η Ουκρανία “δεν έχει καμία απολύτως σχέση” με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 100 στη Μόσχα, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, δήλωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ, κάνοντας λόγο για “τρομοκρατική ενέργεια”.

“Ας είμαστε ξεκάθαροι, η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα γεγονότα”, διαβεβαίωσε στο Telegram ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, η χώρα του οποίου πολεμά εδώ και δύο χρόνια τη ρωσική εισβολή. “Η Ουκρανία ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές μεθόδους πολέμου”, πρόσθεσε.

Για την Ουκρανία, “είναι σημαντικό να διεξάγει αποτελεσματικές πολεμικές επιχειρήσεις, επιθετικές ενέργειες για να καταστρέψει τον τακτικό ρωσικό στρατό” και να θέσει τέλος στην εισβολή, είπε ο αξιωματούχος.

Η λεγεώνα Ελευθερία για τη Ρωσία, παραστρατιωτική οργάνωση Ρώσων μαχητών που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο και έχει την έδρα της στην Ουκρανία, και η οποία πραγματοποιεί τακτικά εισβολές σε ρωσικές συνοριακές περιοχές, αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτήν την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

“Υπογραμμίζουμε ότι η Λεγεώνα δεν πολεμά τους Ρώσους πολίτες”, δήλωσε η οργάνωση καθιστώντας υπεύθυνο “το τρομοκρατικό καθεστώς του Πούτιν” για την “προετοιμασία” αυτή της “αιματηρής πρόκλησης” και την “κάλυψή της από τα μέσα ενημέρωσης”.

Ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Ουκρανία σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τους πυροβολισμούς/εκρήξεις στο στη Μόσχα. Δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα…

Η Ουκρανία πολεμά με τον ρωσικό στρατό για περισσότερα από δύο χρόνια. Και όλα σε αυτόν τον πόλεμο θα κριθούν μόνο στο πεδίο της μάχης. Μόνο από την ποσότητα των όπλων και τις ποιοτικές στρατιωτικές αποφάσεις. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα…

Η Ουκρανία δεν έχει καταφύγει ποτέ στη χρήση τρομοκρατικών μεθόδων. Είναι πάντα άσκοπο. Σε αντίθεση, παρεμπιπτόντως, με την ίδια τη Ρωσία, η οποία χρησιμοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις στον σημερινό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας…

Και τρίτον, πολύ πριν από τα γεγονότα στη Μόσχα, είχαμε ακούσει δημόσιες προειδοποιήσεις από τις ξένες πρεσβείες που σταθμεύουν στη Μόσχα για την πιθανότητα τέτοιων αιματηρών επεισοδίων.

Ως συμπέρασμα: δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι τα γεγονότα στα προάστια της Μόσχας θα συμβάλουν στην απότομη αύξηση της στρατιωτικής προπαγάνδας, στην επιτάχυνση της στρατιωτικοποίησης, στη διευρυμένη κινητοποίηση και, τελικά, στην κλιμάκωση του πολέμου. Και επίσης στη δικαιολόγηση των έκδηλων γενοκτονικών χτυπημάτων εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας…».

Σχετικά Άρθρα