Τέμπη/Επεισόδιο στη Βουλή: Παρέμβαση φρουράς σε συγγενή θύματος που χειροκρότησε ειρωνικά τον Μαρκόπουλο

 Τέμπη/Επεισόδιο στη Βουλή: Παρέμβαση φρουράς σε συγγενή θύματος που χειροκρότησε ειρωνικά τον Μαρκόπουλο

Την αντίδραση του Χρήστου Κωνσταντινίδη, συγγενή θύματος της τραγωδίας των Τεμπών, που παρακολουθούσε από τα θεωρεία της Βουλής την εξέλιξη της Ολομέλειας για το πόρισμα, προκάλεσε η ομιλία του Δημήτρη Μαρκόπουλου, προέδρου της Εξεταστικής για τα Τέμπη. Ο κ. Κωνσταντινίδης σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να χειροκροτά ειρωνικά.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, η οποία του ζήτησε να σταματήσει και να καθίσει κάτω, παρέμβαση που κρίνεται τουλάχιστον αχρείαστη και προσβλητική προς έναν πατέρα που έχασε το παιδί του στα Τέμπη, επειδή απλά χειροκρότησε, χωρίς να φωνάξει οτιδήποτε…

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε για κάποιους που είδαν την υπόθεση των Τεμπών «ως μία ρεβάνς. Το είδαν ως ένα “come back” του ανορθολογισμού και των θεωριών συνωμοσίας». Ανέφερε επίσης ότι «κάποιοι επικαλούνται τώρα την Ευρώπη. Ποιοι; Εκείνοι που το 2015, όταν εμείς, με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προσπαθούσαμε να την κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτοί ήθελαν να μας βγάλουν από την Ευρώπη. Και τώρα θέλουν μάλιστα και ευρωπαϊκή παρέμβαση. Δεν έχει κανείς το μονοπώλιο του πόνου σε αυτή την αίθουσα. Όλοι πονέσαμε» επανέλαβε ο κ. Μαρκόπουλος.

Είπε επίσης ότι ως γονέας δεν θα έκλεινε τα μάτια εάν ένιωθε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό: «Ως γονέας παρακολούθησα την εξεταστική και όχι ως πολιτικός. Και εάν έχω κάνει κάποια λάθη, ανθρώπινα, ζητώ συγνώμη» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα