Ρωσία-προεδρικές εκλογές: Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σύμφωνα με ΜΚΟ

 Ρωσία-προεδρικές εκλογές: Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σύμφωνα με ΜΚΟ

Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στη Ρωσία για διάφορες ενέργειες διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών που αναμένεται να εξασφαλίσουν στον Βλαντίμιρ Πούτιν μια νέα θητεία, δήλωσε σήμερα μια ΜΚΟ.

Σύμφωνα με την OVD-Info, οργάνωση που παρακολουθεί την καταστολή, οι συλλήψεις διενεργήθηκαν κυρίως στην Καζάν, στην κεντρική Ρωσία, και στη Μόσχα, στην πρωτεύουσα. Διευκρινίζει πως ο αριθμός αυτός μπορεί να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, στον βαθμό που θα φθάσουν σε αυτήν και νέα ονόματα.

”Μεσημέρι κατά του Πούτιν”

Η ομάδα συνεργατών του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανέφερε σήμερα, τρίτη και τελευταία ημέρα των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, σειρά διαμαρτυριών κατά της αναμενόμενης επανεκλογής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη ρωσική άπω Ανατολή, στο Βλαδιβοστόκ, το Νοβοσιμπίρσκ, το Ομσκ, το Ιρκούτσκ και άλλες πόλεις της Σιβηρίας, αλλά και του εξωτερικού, πολίτες συμμετείχαν στην εκστρατεία «Μεσημέρι κατά του Πούτιν», όπως έδειξαν οι συνεργάτες του Ναβάλνι μέσω live stream στο YouTube. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν επίσης σχηματίσει ουρά σε εκλογικό τμήμα στο Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια.

Άλλοι αντίπαλοι του Πούτιν, όπως ο εξόριστος Ρώσος επιχειρηματίας Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, επίσης κάλεσε τους πολίτες να μην φοβούνται και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία αυτή.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του, ο Ναβάλνι είχε καλέσει σε συντονισμένη κινητοποίηση των Ρώσων, στις 12 το μεσημέρι έξω από τα εκλογικά τμήματα.

Σχετικά Άρθρα