Τελική ευθεία για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό – Στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου η απόφαση

 Τελική ευθεία για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό – Στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου η απόφαση

Στις 19 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για τη φρίκη του Κολωνού, οπότε και αναμένεται να συνεχιστούν οι αγορεύσεις συνηγόρων. Κατά την σημερινή διαδικασία, που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία του παιδιού-θύματος σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των τριών συνηγόρων που στηρίζουν την ανήλικη.

Οι συνήγοροι που εκπροσωπούν το θύμα τής δυσώδους υπόθεσης, όπως έχουν δηλώσει, σήμερα ανέπτυξαν τις θέσεις της πλευράς τής Υποστήριξης της Κατηγορίας έναντι των δεδομένων της υπόθεσης αλλά κυρίως επί όσων ζήτησε η Εισαγγελέας με την πρόταση της η οποία ουσιαστικά “έβγαλε” από το κάδρο των πρωταγωνιστών της εκπόρνευσης του παιδιού τον 55χρονο επιχειρηματία για τον οποίο ζήτησε παράλληλα απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για βιασμό της 12χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αγόρευσε πρώτος από την πλευρά τής υπεράσπισης, ο συνήγορος αλλοδαπού κατηγορούμενου για τον οποίο η εισαγγελική πρόταση ζήτησε απαλλαγή για την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Η διαδικασία στην επόμενη δικάσιμο θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις συνηγόρων των υπολοίπων 25 κατηγορουμένων.

Όπως εκτιμάται από παράγοντες της δίκης, το δικαστήριο προγραμματίζει να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις ως το τέλος Μαρτίου ώστε η απόφαση να εκδοθεί αμέσως μετά και πάντως πριν συμπληρωθούν τα 18μηνα προφυλάκισης κατηγορουμένων που ξεκινούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Μεταξύ αυτών και του 55χρονου και ενός ακόμη κατηγορούμενου, για τους οποίους το ανώτατο όριο των τριών εξαμήνων συμπληρώνεται στις 7 Απριλίου καθώς ήταν οι δύο πρώτοι που οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τα χυδαία μηνύματα του Μίχου στην 12χρονη

Αποτροπιασμό προκαλούν τα ντοκουμέντα που κατατέθηκαν στη δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό. Με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας συνεχίστηκε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης. Περίπου 12.500 ηλεκτρονικά πειστήρια, βίντεο και ηχητικά, έχουν κατατεθεί στις 37 μέχρι τώρα δικάσιμους και είτε αναγνώστηκαν είτε προβλήθηκαν ξετυλίγοντας το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον Alpha ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν και σοκαριστικά βίντεο από τα social media από την περιβόητη σελίδα γνωριμιών. Επίσης περιλαμβάνονται ηχητικά ντοκουμέντα με χυδαίους διαλόγους και γραπτά μηνύματα από διάφορα προφίλ.

Αίσθηση πάντως προκαλούν συνομιλίες με τους κατηγορούμενους που σύμφωνα με πληροφορίες έλαβαν χώρα μετά τις 12 το βράδυ μέσω του wifi του σπιτιού του κοριτσιού. Αυτό, όπως αναφέρθηκε στον Alpha, φέρεται να έχει σημασία για την κατηγορία εις βάρος της μάνας.

«Θέλω να κάνουμε έρωτα. Μου λείπεις», αναφέρει σε μήνυμά του ο 54χρονος Ηλίας Μίχος προς την 12χρονη. Άλλοτε της μιλούσε τρυφερά ως μια πατρική φιγούρα στη ζωή της. «Καλημέρα, καλό μήνα… Στις 15 ανοίγουν τα σχολεία, έχεις μέρες ακόμα οπότε κοιτά να περνάς καλά».

Άλλοτε την ρωτούσε ωμά για τα ραντεβού με επίδοξους πελάτες. «Κοιμάσαι; Έδωσα το κινητό στον αδελφό σου και είδα ότι σε πήρε ο άλλος από Instagram… για ραντεβού κατάλαβα» ανέφερε σε ένα από τα μηνύματα. Σε άλλο μήνυμα την ρωτάει: «Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά».

Στην κατάθεσή της η 12χρονη είχε τονίσει: «Τις φωτογραφίες τις τράβαγε ο 54χρονος. Μου έλεγε τι να κάνω και πώς να στηθώ στον φακό. Μου έδινε οδηγίες πώς να βγάλω και μόνη μου. Μου είχε πάρει ένα εσώρουχο. Με τράβαγε φωτογραφίες με αυτό και μετά τις πουλούσε».

Γιαγιά 12χρονης: “Το παιδί κλαίει συνέχεια – Δεν ντρέπονται λίγο;”

Ξέσπασε η γιαγιά της 12χρονης που έπεφτε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, σχετικά με την εισαγγελική πρόταση να αθωωθεί ο βασικός κατηγορούμενος για την κατηγορία του βιασμού της ανήλικης. «Να πω ότι μου αρέσουν; Δεν μου αρέσουν αυτά που είπε η κυρία εισαγγελέας. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή, ντροπή, ντροπή τους» είπε η γυναίκα, μιλώντας στο Mega.

«Τι κράτος είναι αυτό; Τι δικαιοσύνη. Εγώ πίστευα στην ελληνική δικαιοσύνη. Το έλεγα τόσες ημέρες, τι είναι αυτά που κάνουν;» διερωτήθηκε η γυναίκα, εμφανώς εκνευρισμένη.

Σχετικά με την κατάσταση της 12χρονης, η γιαγιά του παιδιού είπε πως είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αρνείται να πάει στο σχολείο.

«Είναι κλεισμένο σε ένα δωμάτιο, ούτε σχολείο πήγε, κλαίει συνέχεια, χτυπιέται. Υποφέρει για τη μάνα του, έχει να δει τη μάνα του έναν χρόνο και τώρα περίμενε να βγει, να δει τη μάνα του, να ελευθερωθούμε όλοι και λένε τέτοια πράγματα. Δεν ντρέπονται λίγο; Δεν ντρέπονται καθόλου;», είπε η γιαγιά της ανήλικης.

Σχετικά Άρθρα