Παύλος Μαρινάκης: Χυδαία ψέματα από Κασσελάκη για ακίνητα και Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού

 Παύλος Μαρινάκης: Χυδαία ψέματα από Κασσελάκη για ακίνητα και  Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού

Κακοστημένο sequel του αλήστου μνήμης προγράμματος της Θεσσαλονίκης είναι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης. Αυτό επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα γίνει αναλυτική κοστολόγηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

«Παίρνει τη σκυτάλη από τον Τσίπρα και τάζει τα πάντα στους πάντες. Λέει αυτά που κάνουμε εμείς επί δύο, επί τρία, επί τέσσερα» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης και είπε ότι πρόκειται για ένα έργο όπως εκείνο του 2015 με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Για τις «απαντήσεις» που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για το παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει την κοινή λογική αρνούμενος να απαντήσει επί της ουσίας και ταυτόχρονα βγάζει λάδι τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά. «Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν ποια είναι η πραγματικότητα» είπε.

Στη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί πόθεν έσχες και 40 ακινήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μάθει να διαβάζει μια δήλωση Ε9. «Ποιος φωνάζει; Ποιος καταγγέλλει; Καταγγέλλει αυτός ο οποίος έχει δώσει γύρω στις 10 διαφορετικές απαντήσεις για αυτά τα οποία οφείλει εκ της ιδιότητας του να απαντήσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτά τα οποία καταθέτει, όπως και όλοι υπόλοιποι όλα αυτά τα χρόνια, ελέγχονται από την αρμόδια επιτροπή πόθεν έσχες και δεν έχει ειπωθεί ή βρεθεί το παραμικρό. Άρα, αυτά τα οποία λέει ο κ. Κασσελάκης και υπονοεί είναι συκοφαντικά. Πάμε τώρα και στο θέμα των 40 σπιτιών. Είπε κάτι το οποίο είναι ένα χυδαίο ψέμα. Δεν υπάρχει ο αριθμός 40. Δεν υπάρχει ούτε καν το 1/10 του 40, το 4 στα σπίτια.

Μπέρδεψε, προφανώς, κάποιες εγγραφές που έχουν να κάνουν με κάποιες αγροτικές εκτάσεις, με σπίτια. Δεν το έκανε προφανώς άθελά του, δεν το έκανε εξ’ αμελείας, το έκανε γιατί πολύ απλά αυτό επιτάσσει η ρητορική του πολακισμού και συκοφάντησε τον πρωθυπουργό. Μάλιστα είπε και άλλη μία συκοφαντία ο κ. Κασσελάκης. Προφανώς μπέρδεψε τον ενέργεια πρωθυπουργό με τον πρώην πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη “ανεπάγγελτο“.

Ενώ γνωρίζει ότι έχει δουλέψει 10 χρόνια πριν μπει στην πολιτική, με όλα αυτά να είναι ειπωμένα και κατατεθειμένα. Αν νομίζει λοιπόν ότι ήρθε o κ. Κασσελάκης και μπορεί να υβρίζει, να συκοφαντεί, να λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο είναι βαθιά γελασμένος. Εμείς θα απαντάμε με στοιχεία. Καμιά φορά η άγνοια στοιχειωδών ζητημάτων της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής, την οποία τη βλέπουμε σε κάθε συνέντευξη του κ. Κασσελάκη, μπορεί έναν πολιτικό να τον κάνει συμπαθή. Ότι “εντάξει, κάποια στιγμή θα τα μάθει. Στην Αμερική ήταν”. Λες και αυτοί που είναι στην Αμερική δεν έχουν διαβάσει, δεν ξέρουν. Ίσα-ίσα πολλές φορές έχουν δώσει και το παράδειγμα οι Έλληνες του εξωτερικού. Όταν η άγνοια συνδυάζεται με αλαζονεία και αμετροέπεια, την οποία την είδαμε και μέσω του εκνευρισμού του χθες, αυτός είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Όταν σε αυτά προστίθενται και η συκοφαντική διάθεση και οι συκοφαντικές αναφορές τότε αυτό -με συγχωρείτε- αλλά δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».

«Τέλος η εποχή της ασυλίας και της ανομίας» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρινάκης μιλώντας για τον εμπρησμό αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και σχολικών λεωφορείων από άγνωστους που είχαν ως ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι σημαντικότερο είναι η σύλληψη των δραστών και «αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο κι αν κάποιοι θέλουν τα πανεπιστήμια άβατα». Τόνισε επίσης ότι οι επιχειρήσεις της αστυνομίας θα συνεχιστούν όπου κρίνεται απαραίτητο συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων. Μίλησε για νοσηρά φαινόμενα και πρόσθεσε επίσης ότι οι πρυτάνεις έχουν χρέος να τρέξουν και τη διαδικασία που προβλέπεται από το πειθαρχικό των πανεπιστημίων στην περίπτωση που οι συλληφθέντες έχουν τη φοιτητική ιδιότητα.

Ο Παύλος Μαρινάκης αναρωτήθηκε πώς δίνονται οι άδειες για events στα πανεπιστήμια από τα οποία πολλοί βρίσκουν αφορμή για να προκαλέσουν καταστροφές.

Για τις ανησυχίες για πολύ αυξημένες μεταναστευτικές ροές στη Γαύδο για την οποία πολλοί φοβούνται ότι θα μετατραπεί σε νέα Λαμπεντούζα ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι προς το παρόν οι ροές είναι μικρές και πρόσθεσε ότι κλειδί στην αντιμετώπιση του ζητήματος είναι η Αίγυπτος. «Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να προστατεύσουμε τα σύνορα της χώρας και να έχουν την καλύτερη δυνατή διαχείρηση» σημείωσε.

Για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό και την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του Ηλία Μίχου, η οποία προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει διάκριση των εξουσιών και όχι παρά-υπουργείο Δικαιοσύνης όπως συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξε επίσης την υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι αν ο κατηγορούμενος καταδικαστεί για βιασμό ανηλίκου θα έχει ποινή το πολύ 15 χρόνια κάθειρξης διότι θα εφαρμοστεί ο πιο επιεικής νόμος που ίσχυε από την τέλεση της πράξης μέχρι την καταδικαστική απόφαση. «Μέχρι τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ η ποινή ήταν 20 χρόνια. Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ ο ευαίσθητος που στέκεται δίπλα στα θύματα και το έκανε 15 χρόνια. Η δήθεν κακιά και άσπλαχνη Νέα Δημοκρατία έβαλε ποινή τα ισόβια. Επειδή όμως επιβάλλεται να εφαρμοστεί ο επιεικέστερος νόμος θα καταδικαστεί σε 15 χρόνια».

Σχετικά Άρθρα