Σφοδρές αντιδράσεις για την εισαγγελική πρόταση αθώωσης του Μίχου-Λύτρας: Απαράδεκτο, δεν το έχω ξαναδεί

 Σφοδρές αντιδράσεις για την εισαγγελική πρόταση αθώωσης του Μίχου-Λύτρας: Απαράδεκτο, δεν το έχω ξαναδεί

Σφοδρές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία εις βάρος του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια, με την Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού να διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια.

ΚΚΕ για υπόθεση Κολωνού: Εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως» και τονίζει πως «είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό».

«Πρόκειται για πρόταση, που οδηγεί στο ‘να πέσει στα μαλακά’ ο συγκεκριμένος δράστης ‘ξεπλένοντας’, τελικά, το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού», υπογραμμίζει.

Προσθέτει ότι «αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της σήψης της καπιταλιστικής κοινωνίας, του εχθρικού κράτους, που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ‘αθωώνει τους δράστες – τέρατα.  Φυσικά, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιείται η καταγγελία παρόμοιων κυκλωμάτων, τέτοιες προτάσεις δεν μπορούν να θεωρούνται έκπληξη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει πως «επιβεβαιώνεται ότι πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία είναι το εργατικό – λαϊκό κίνημα, που και τώρα θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων».

Νέα Αριστερά: “Η Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της στην υπόθεση μαστροπείας στον Κολωνό”

«Παρακολουθούμε κι εμείς όπως όλη η κοινωνία με μεγάλη προσοχή την δυσώδη υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας στον Κολωνό. Μια υπόθεση με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι», σημειώνει η Νέα Αριστερά, με ανακοίνωσή της.

Τονίζει πως οι πολίτες απαιτούν το αυτονόητο: «Δικαιοσύνη και δικαίωση για ένα ανήλικο κορίτσι που βίωσε ένα ανείπωτο μαρτύριο διαρκείας. Μαρτύριο που συνεχίζει να βιώνει ψυχικά όλο αυτό τον καιρό».

Και αφού προσθέτει πως «αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου», υπογραμμίζει πως «δεν μπορούμε ωστόσο να μην σχολιάσουμε ότι η πρόταση της εισαγγελέα κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της απόδοσης δικαιοσύνης», καθώς, όπως υποστηρίζει η Νέα Αριστερά, «τα στοιχεία, οι καταθέσεις και όσα έχουν τεκμηριώσει οι συνήγοροι της ανήλικης κοπέλας έρχονται σε σύγκρουση με την πρόταση που έκανε η εισαγγελέας και δημιουργούν δικαιολογημένα ερωτήματα αλλά και θυμό».

«Παρακολουθούμε με ανησυχία αλλά και με την προσδοκία η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Να τιμωρήσει τους πραγματικούς δράστες ανάλογα με την ενοχή και το βάρος του εγκλήματός τους, όπως επιτάσσει το κράτος δικαίου. Ταυτόχρονα όμως ζητάμε επιτακτικά, την στήριξη και την προστασία της ανήλικης από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς της», αναφέρει καταληκτικά.

Κοινωνικές αντιδράσεις – Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σεπόλια

Μετά τη δημοσίευση της εισαγγελικής πρότασης για την υπόθεση των παιδοβιαστών, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού διοργανώνει απόψε το βράδυ στις 19:00 συγκέντρωση στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια.

Παράλληλα, ανακοινώνει μαζικό κάλεσμα για διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου.

«Σήμερα όλη η κοινωνία παρακολουθεί οργισμένη την εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού να ξεπλένει με την πρόταση της τον παιδοβιαστή και μαστρωπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους παιδοβιαστές ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τη μητέρα της 12χρονης ότι εξέδιδε το παιδί της», σημειώνεται στην ανάρτηση που συνοδεύει το κάλεσμα.

«Το μόνο πόρισμα που μπορεί να βγει από αυτή την εισαγγελική πρόταση είναι ότι τα φτωχά και ευάλωτα άτομα αυτής της κοινωνίας είναι έκθετα, μπορεί να τους συμβεί οτιδήποτε. Μπορεί να σκοτωθούν σε κάποιο τρένο ή από τις κλωτσιές κάποιου αφεντικού ένα μεσημέρι στην Ομόνοια, να βιαστούν, να κακοποιηθούν, να απειληθούν και να τιμωρηθούν τελικά που μίλησαν, που όρθωσαν ανάστημα.

»Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλάσσει η δικαιοσύνη και για τη μητέρα της που τόλμησε να σπάσει την ομερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της».

Εικόνες από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Αντιδράσεις στο twitter:

Λύτρας: Απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση

«Η κυρία εισαγγελέας όχι μας αιφνιδίασε απλά, είναι μια εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη», δήλωσε μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

«Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά αφού τα δέχεται έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό. Άρα πως τα δέχεται όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;».

Όπως αναφέρει ο κ. Λύτρας: «Ζήτησε την τιμωρία του πρώτου κατηγορούμενου για τη μαστροπεία αλλά όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά με διευκόλυνση. Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την πήγαινε και σε οίκους ανοχής, που και αυτό η κα εισαγγελέας ουσιαστικά το έβγαλε από το κάδρο για τον πρώτο των κατηγορουμένων και ουσιαστικά επιρρίπτει το θέμα της μαστροπείας στη μητέρα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο: «Θα σας αποκαλύψω ότι εξετάστηκε ψυχολόγος καθηγήτρια του πανεπιστήμιου, η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την ανήλικη εδώ και 2 χρόνια και ένας άλλος ψυχίατρος. Όλοι οι ειδικοί είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι λέει την αλήθεια για τη μητέρα της. Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί οι ειδικοί. Και έρχεται τώρα μια εισαγγελική πρόταση χωρίς να έχει καμία αναφορά… Δεν το έχω ξαναδεί αυτό».

«Αυτή η πρόταση δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Σχετικά Άρθρα