Κασσελάκης για “αστακοκάραβα”: “Αποχώρησα τον Μάρτιο του 2023” -ΝΔ: “Τότε ποιος δάνεισε στον ΣΥΡΙΖΑ;”

 Κασσελάκης για “αστακοκάραβα”: “Αποχώρησα τον Μάρτιο του 2023” -ΝΔ: “Τότε ποιος δάνεισε στον ΣΥΡΙΖΑ;”

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Κυβέρνησης σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα του Κυριακάτικου Τύπου για επιχειρηματική εμπλοκή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε αστακοκάραβα. Σήμερα (12/03) με βίντεο που δημοσίευσε στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στις κατηγορίες της κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας πως έχει αποχωρήσει από τον Μάρτιο του 2023 από τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ απέδωσε την κυβερνητική επίθεση στο “γκάζι που έχει πατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ”. Τους τόνους ανέβασε χθες (11/03) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου από το βήμα του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Η απάντηση Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι, γι’ αυτό ο Μητσοτάκης ασχολείται με τα αστακοκάραβα τα οποία έχω αφήσει από τον 3/2023

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το “ανακάλυψε” το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που ανήρτησε στα κοινωνικά δικτύα.

Συνεχίζοντας, κάνει αναφορά στον προγραμματισμό του κόμματος για τις επόμενες μέρες: «Έχω πολλά να σας πω. Σημειώστε ημερομηνίες: Απόψε στην Τεχνόπολη, στις 7, σας παρουσιάζω τις προτάσεις μας για δίκαιη φορολογία και λιγότερη ακρίβεια. Ανοίγουμε τον διάλογο για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Την Πέμπτη, παρουσιάζουμε το Ευρωπρόγραμμά μας – για να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει σε μια Ευρώπη της Προόδου. Την Κυριακή 17 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για όσους από εσάς θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτόγνωρη εσωκομματική γιορτή δημοκρατίας».

«Έχουμε λάβει εκατοντάδες βιογραφικά από πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Τα διαβάζω όλα προσωπικά – και με βλέπω να κάνω το ίδιο ακόμα και τη λίγη ώρα που προβλέπεται για ξεκούραση μέσα στο στρατόπεδο. Δεν χάνουμε ούτε λεπτό. Είμαστε παντού. Είμαστε δίπλα σας. Φτιάχνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής. Για την Ελλάδα της νέας εποχής», καταλήγει ο Στ. Κασσελάκης.

Πηγές ΝΔ: “Αφού, όπως λέει ο Κασσελάκης, έχει αποχωρήσει από τις 10/3/2023, ποιος δάνεισε στα τέλη 12/2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;”.

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν τα εξής: «Οι παλινωδίες του κ. Κασσελάκη γύρω από τις εταιρίες που κατέχει στο εξωτερικό, έχουν εξαφανίσει κάθε ψήγμα σοβαρότητας. 1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δηλώνει δημόσια: «Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση». Σήμερα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: «Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023».

Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Μητσοτάκης: “Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη”

Ο πρωθυπουργός από το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη (11/03) σημείωσε ότι «ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται εναντίον του για τα οικονομικά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται, αν έχει εταιρίες στο εξωτερικό κάτι που παραβιάζει τη διάταξη και αυτός λέει ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Όμως οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του», προσθέτοντας ότι «μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της».

Κασσελάκης: Ασχολείται μαζί μου ο κ. Κυριάκος τώρα; Βλέπει κυλιόμενες που παίρνουμε τα πάνω μας και φοβάται;

«Μπα; Ασχολείται μαζί μου ο κ. Κυριάκος τώρα; Βλέπει κυλιόμενες που παίρνουμε τα πάνω μας και φοβάται; Α ρε Γκρίνμπερκ. Τα εκατομμύρια του Γκρίνμπερκ πάνε χαμένα … Όλοι ξέρουν ότι έχω βγάλει τα χρήματα μου νόμιμα, στην Αμερική, απέναντι στα τζάκια εδώ πέρα», του απάντησε ο κ. Κασσελάκης ενώ αμέσως μετά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για σπίλωση εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη στον πολιτικό του αντίπαλο.

Σχετικά Άρθρα