Τιμήθηκε ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας από τις “Γυναίκες στην Ογκολογία” για την ουσιαστική αλληλεγγύη του (εικόνες)

 Τιμήθηκε ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας από τις “Γυναίκες στην Ογκολογία” για την ουσιαστική αλληλεγγύη του (εικόνες)

 Η 8η Μαρτίου για το δίκτυο «Γυναίκες στην Ογκολογία» ήταν μια βραδιά δράσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και μια βραδιά ουσιαστικής αλληλεγγύης από τον σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια.

Συγκεκριμένα, οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» (W4O-Hellas), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησαν μια βραδιά δράσης με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την αναγκαιότητα της πρόληψης ενάντια στον καρκίνο. Το βράδυ της 8ης Μαρτίου από τη Θεατρική Αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, μετέδωσαν το αισιόδοξο μήνυμα ότι σχεδόν το 50% των πιο συχνών καρκίνων μπορεί να προληφθεί με καθημερινές πρακτικές και προληπτικές εξετάσεις. Για ακόμα μια φορά, αρωγός της δράσης η τέχνη και η αλληλεγγύη καλλιτεχνών, όπως ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας.

«Όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας στη μάχη ενάντια στον καρκίνο με γνώμονα την ουσιαστική προσφορά και την αλληλεγγύη»

Το δίκτυο «Γυναίκες στην Ογκολογία» συμπληρώνει, φέτος, δέκα χρόνια στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, ενάντια στο φόβο και την προκατάληψη που συνοδεύει τη νόσο, έχοντας ως πυλώνα την εξωστρέφεια. Για αυτό και αναγνωρίζει τη σημαντική διάσταση της τέχνης και του πολιτισμού σε αυτόν τον αγώνα, που «χτίζουν» γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στην κοινωνία και την επιστήμη.

Στο πλαίσιο αυτό, η αλληλεγγύη καλλιτεχνών, όπως ο Σωτήρης Τσαφούλιας, είναι ιδιαίτερα σημαντική, για ένα κοινό σκοπό: την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας έχει σταθεί στο πλευρό του δικτύου από την πρώτη στιγμή, δωρίζοντας τα έσοδα της ταινίας «Κοινός Παρανομαστής» στο Κοινωνικό Ταμείο του W4O-Hellas, μέσω του οποίου έχουν πραγματοποιηθεί δωρεάν πάνω από 500 γονιδιακοί έλεγχοι για κληρονομικό καρκίνο μαστού.

Η νέα θεατρική του παράσταση «Η Αξία της Ζωής» αποτελεί ακόμα μια ένδειξη της αλληλεγγύης του, καθώς αφιερώνεται στις Γυναίκες στην Ογκολογία και στους σκοπούς του Δικτύου. Το βράδυ, λοιπόν, της 8ης Μαρτίου, οι Γυναίκες στην Ογκολογία βρέθηκαν στο θέατρο, να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον Σ. Τσαφούλια, για την ουσιαστική στήριξή του, καθώς με όχημα το έργο του, βοηθά να ευαισθητοποιούν το ευρύ κοινό, αλλά και να συνεχίσουν την αρωγή, όπου υπάρχει ανάγκη, όπως στην περίπτωση του καινοτόμου εργαλείου των γονιδιακών ελέγχων.

Το βράδυ της παράστασης η κα Ελένη Γαλάνη, συν-ιδρύτρια του δικτύου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, βρέθηκε στη σκηνή του θεάτρου να μιλήσει για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και την ουσιαστική αλληλεγγύη που βρίσκουν οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» στο πρόσωπο των υποστηρικτών τους, όπως σε αυτό του σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα έσοδα όλων των παραστάσεων του νέου του θεατρικού «Η αξία της Ζωής» θα διατεθούν στις Γυναίκες στην Ογκολογία, μια πράξη που θα επιτρέψει τη συνέχιση των δωρεάν γονιδιακών ελέγχων σε περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως τόνισε η κα Γαλάνη βραβεύοντας τον σκηνοθέτη για την στήριξή του στις Γυναίκες στην Ογκολογία, «ο κ. Τσαφούλιας μας κάνει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο κόσμο, και μετουσιώνει τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη: ‘’Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά’’».

Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» ευχαρίστησαν και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την αμέριστη υποστήριξη στο δίκτυο και τις δράσεις του. 

Σχετικά Άρθρα