Γεροβασίλη: Μήνυμα εξομάλυνσης ενόψει ευρωεκλογών- Πού τοποθετεί τον εκλογικό πήχη- Διαφοροποίηση για Κουτσούμπα

 Γεροβασίλη: Μήνυμα εξομάλυνσης ενόψει ευρωεκλογών- Πού τοποθετεί τον εκλογικό πήχη- Διαφοροποίηση για Κουτσούμπα

Δεδομένα απομάκρυνσης από την εσωκομματική περιδίνηση και τους λανθασμένους χειρισμούς σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης, ενόψει ευρωεκλογών, προσθέτει στον ΣΥΡΙΖΑ η συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη στο Action 24. Η κ. Γεροβασίλη μιλώντας στην “Επόμενη Μέρα” του Σεραφείμ Κοτρώτσου ξεκαθάρισε ότι τόσο η ίδια αλλά και όσοι τάχθηκαν με την πλευρά Τσίπρα στο Συνέδριο του κόμματος δεν θα συντηρήσουν την εσωστρέφεια. «Δεν σκοπεύω να ηγηθώ καμιάς εσωκομματικής αντιπολίτευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές χαμηλώνοντας τον πήχη των εκλογικών ποσοστών από τη μία πλευρά αν και από την άλλη έθεσε τον στόχο της δεύτερης θέσης με πάνω από 12%. «Στόχος για τις Ευρωεκλογές είναι να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις», είπε.

  • Δεν μπορεί επίσης να περάσει απαρατήρητος ο τρόπος που σχολίασε η κ. Γεροβασίλη το θέμα με τις δηλώσεις του ΓΓ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα για τους “sugar daddies”. Σε διαφορετικό ύφος από την επίσημη γραμμή της Κουμουνδούρου σχολίασε μεν με κριτική διάθεση κάνοντας λόγο για “ατυχή και τραβηγμένη” δήλωση ωστόσο είπε ότι σε καμία περίπτωση ο κ. Κουτσούμπας δεν το έκανε ως παρότρυνση.

“Είναι δυστυχώς η πραγματικότητα” πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη, παίρνοντας ακόμη μεγαλύθτερες αποστάσεις από τη σκληρή γραμμή Κουμουνδούρου.

Η Κουμουνδούρου μετά την αναφορά του γραμματέα του ΚΚΕ ότι τα ακριβά δίδακτρα ακόμη και του περίφημου σκανδιναβικού μοντέλου οδηγούν σε εκμετάλλευση των φοιτητριών μέσω διαφημίσεων για ραντεβού με sugar daddies (άντρες οικονομικοί χορηγοί με ανταλλάγματα) προκειμένου να πληρώσουν τα δίδακτρα, μίλησε περι σεξιστικής συμπεριφοράς ενώ το φεμινιστικό τμήμα της Κουμουνδούρου έσπευσε να χαρακτηρίσει εμμέσως πλην σαφώς τον γραμματέα του ΚΚΕ σεξιστή.

Επανέφερε και το ζήτημα της στάσης του Περισσού στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά καταδίκασε τις δηλώσεις αναφέροντας:

«Έκπληξη και θλίψη προκαλούν οι σημερινές αναφορές του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής. Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά».

Νέες δυσάρεστες δημοσκοπήσεις

Πάντως στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί δυσαρέσκεια καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη πολιτικά περίοδο απουσιάζει για ολιγοήμερες διακοπές. Την ίδια ώρα παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια βρίσκει το μισό πληθυσμό της χώρας απέναντι, κυρίως τη νέα γενιά, την κυβέρνηση να ανοίγει το ένα μετά το άλλο κοινωνικά μέτωπα, ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα και με την τελευταία δημοσκόπηση δεν εισπράττει παρά ελάχιστα οφέλη.

Η τελευταία μέτρηση της ALCO δεν αποτύπωσε κάποια αξιόλογη άνοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που από το Μέγαρο Μαξίμου διαχέεται μια έκδηλη ανησυχία για την εικόνα της κυβέρνησης για τα ποιοτικά ευρήματα των κρυφών δημοσκοπήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ενισχύεται 0,3% καταγράφοντας 10,5%. Και αυτό ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πτώση κατά 0,7% αλλά διατηρώντας πάντα τη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας 11,5%.

Δυσαρέσκεια και προβληματισμός παραμένουν και για τους χειρισμούς του στενού κύκλου συνεργατών του κ. Κασσελάκη. Εκτός από τον Περισσό, το ζήτημα του δανείου με την εισαγγελική παρέμβαση αλλά και η απομάκρυνση του οικονομικού διευθυντή θεωρούν κάποιοι ότι άλλαξαν την πολιτική ατζέντα σε μια φάση κατά την οποία η κυβέρνηση βρισκίοταν απολογούμενη με την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Το σκηνικό τον ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνεται με την εμφάνιση του καθηγητής του Χάρβαρντ Όθωνα Ηλιόπουλου. Τα σενάρια της παραίτησής του από βουλευτής Επικρατείας, ώστε να καταλάβει τη θέση του στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, αναθερμάνθηκαν σε χρόνο μηδέν με τον ίδιο σε τηλεοπτική του παρέμβαση να αφήνει το θέμα και πάλι ανοιχτό, μιλώντας για μεγάλο φόρτο εργασίας στην Αμερική.

Σενάρια δεν αποκλείουν ο κ. Ηλιόπουλος, να παραιτηθεί, αν όχι πριν τις ευρωεκλογές σίγουρα μετά και ανάλογα με το αποτέλεσμα της κάλπης.

Σχετικά Άρθρα