ΣΥΡΙΖΑ: “Κλείδωσαν” οι αλλαγές-Ποιοι φεύγουν, ποιοι αλλάζουν πόστα- Κλίμα εξομάλυνσης μετά το δείπνο Κασσελάκη Γεροβασίλη

 ΣΥΡΙΖΑ: “Κλείδωσαν” οι αλλαγές-Ποιοι φεύγουν, ποιοι αλλάζουν πόστα- Κλίμα εξομάλυνσης μετά το δείπνο Κασσελάκη Γεροβασίλη

Ο Στέφανος Κασσελάκης και Όλγα Γεροβασίλη δείπνησαν για περίπου τρεις ώρες στο γνωστό εστιατόριο Lost στο Παγκράτι. Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, το κλίμα στο δείπνο ήταν εξαιρετικό. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να περιοδεύσει την Παρασκευή ή το Σαββατοκύριακο και στην Άρτα, εκλογική περιφέρεια της κ. Γεροβασίλη. Νωρίτερα στην πορεία για τα Τέμπη αντάλλαξαν ασπασμό γεγονός που δείχνει ότι γίνονται προσπάθειες για να εξομαλυνθεί η τεταμένη και έκρυθμη κατάσταση του Συνεδρίου, αν και η πίεση προς όλες τις πλευρές είναι μεγάλη υπό το βάρος της δημοσκοπικής υποχώρησης.

Επιπλέον ο “ανασχηματισμός” στα κρίσιμα πόστα του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με την επίλυση ενός δύσκολου σταυρόλεξου για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς ο “εξοστρακισμός” των εσωκομματικών αντιπάλων μπορεί θεωρητικά να είναι μια εύκολη απόφαση, ωστόσο η εκ νέου στελέχωση των οργάνων δεν είναι τόσο απλή υπόθεση αφού αφενός πρέπει να ικανοποιήσει τους “συμμάχους” του και αφέτερου να κρατήσει τις ισορροπίες ώστε να μη βρεθεί αντιμέτωπος με ένα νέο κύκλο εσωκομματικής γκρίνιας.

Βασισμένος πλέον στην πολιτική απόφαση του Συνεδρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα αναλαμβάνοντας βέβαια και τη απόλυτη ευθύνη για την πορεία του κόμματος έως τις ευρωεκλογές τουλάχιστον. Η ανασύνταξη δυνάμεων του κόμματος είναι προφανώς μια πολυπαραγοντική εξίσωση, ωστόσο ο Νίκος Παππάς, ο οποίος θεωρείται ο “αρχιτέκτονας” της επικράτησης Κασσελάκη στο Συνέδριο εμφανίζεται βέβαιος ότι “ο Πρόεδρος θα αξιοποιήσει όλα τα στελέχη”.

Τα επόμενα 24ωρα λοιπόν αναμένεται να εκδηλωθούν οι αποφάσεις του προέδρου Κασσελάκη και σύμφωνα με τα δεδομενα και τις πληροφορίες:

– Έχει “κλειδώσει” η αντικατάσταση της Γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγκου και του αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη, οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν από την “προεδρική” γραμμή στη διάρκεια του Συνεδρίου και στη θέση τους ακούγονται τα ονόματα των ΠΑΣΟΚογενων Θάνου Μωραϊτη, Ολυμπίας Τελιγιορίδου και Θανάση Οικονόμου.

– Δεδομένη είναι η απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη από τη θέση του Συντονιστή των Τομεαρχών και στη θέση του ακούγεται έντονα το όνομα της Ρένας Δούρου και της γραμματέως της ΚΟ Θεοδώρας Τζάκρη, ενώ παράλληλα αναζητείται και αντικαταστάτης του Γιώργου Τσίπρα που κατέχει τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ, καθώς επιθυμεί  να είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο

– Στο επικοινωνιακό επιτελείο για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, επειδή η Δώρα Αυγέρη θα είναι υποψήφια για τη ευρωβουλή, το πιθανό σενάριο είναι να την διαδεχθεί η Έφη Μιχελάκη, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του Στ. Κασσελάκη από τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του και με παρουσία το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ, ενώ ακούγονται και ονόματα όπως του βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη, αλλά και  δημοσιογράφων Χάρη Ιωάννου και της Μάγκυς Δούση. Στον τομέα της ενημέρωσης θεωρείται επίσης βέβαιο ότι ο  Μπάμπης Παπαδάκης θα μετακινηθεί σε θέση συμβούλου του προέδρου, από τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου που κατέχει.

– Στο Εκτελεστικό Γραφείο πέρα από τα στελέχη που προβλέπει το Καταστατικό, (Πρόεδρος, Γραμματέας του κόμματος, Γραμματέας της ΚΟ, Διευθυντής της ΚΟ και εκπρόσωπος Τύπου), αναμένεται να ενταχθούν ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Παππάς, η τομεάρχης Εξωτερικών Ρένα Δούρου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενδεχομένως και η “αντίπαλος” του Στ. Κασσελάκη στο Συνέδριο, αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη.

– Στη νέα Πολιτική Γραμματεία που θα προκύψει μόλις συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή, ίσως κι αυτό το Σαββατοκύριακο, αν και υπάρχει η άποψη απλώς να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις που έχουν προκύψει μετά τη διάσπαση, ακούγονται προς αξιοποίηση τα ονόματα των βουλευτών Νίνας Κασιμάτη και Πέτρου Παππά. του Γιάννης Μπουρνούς, του Γιάννης Βουλγαράκη, του Μάρκου Χατζησάββας, του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου κ.α.

– Στην πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο σχηματισμός μιας πιο “σφιχτής” ομάδας στελεχών στα πρότυπα του “πρωινού καφέ” που θα συνεδριάζει σχεδόν καθημερινά.

Στο μεταξύ στη μεγάλη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ για τον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας αυτοκόλλητο πάνω του με το μήνυμα “πάρε με όταν φτάσεις”, μαζί με αρκετούς βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και η Όλγα Γεροβασίλη  με τη οποία αντάλλαξε αγκαλιές και φιλιά σε μια ένδειξη “συμφιλίωσης” και ότι μετά το Συνέδριο η ΚΟ και το κόμμα προχωρούν μπροστά, με τα στελέχη ενωμένα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μία υπόσχεση στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. γράφοντας στα social media “Τέμπη, ένας χρόνος μετά. Μια υπόσχεση στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Δεν πρέπει και δε θα ξεχαστούν. Θα είμαστε δίπλα στον αγώνα των οικογενειών τους για Δικαιοσύνη”.

Και ακολούθως σχολίασε τη δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη λέγοντας “Ο κ. Μητσοτάκης βρήκε αυτή την τραγική ημέρα, που η Ελλάδα πενθεί 57 ανθρώπους που χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών για να ανακοινώσει ουσιαστικά το πόρισμα της επιτροπής για τα Τέμπη. Επιμένει. Λέει πως δεν έφταιγε ο ίδιος, όπως και κανένας από την κυβέρνησή του” και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παρενέβη για να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας.
“Η Βουλή εξέτασε δεκάδες μάρτυρες με εκατοντάδες στοιχεία, ερευνώντας πώς τα ανθρώπινα λάθη συναντήθηκαν μοιραία με τα διαχρονικά κενά του κράτους, όπως ανακοίνωσε, με περίσσιο θράσος. Παρεμβαίνοντας και προεξοφλώντας το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, που για την κυβέρνηση είχε μόνο ένα στόχο: Πώς να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες του Κ.  Αχ. Καραμανλή και των στελεχών της”. Αλλά το έγκλημα συνέβη λόγω της παντελούς έλλειψης δικλείδων ασφαλείας της λειτουργίας των σιδηροδρόμων ως αποτέλεσμα της εγκατάλειψής τους από την κυβέρνηση της ΝΔ” τόνισε.

Σχετικά Άρθρα