Μαρουσάκης: Το Σαββατοκύριακο η πολική αέρια μάζα από την Ουκρανία

 Μαρουσάκης: Το Σαββατοκύριακο η πολική αέρια μάζα από την Ουκρανία

Περνά σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη το κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα, με τα φαινόμενα να περιορίζονται προς το Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, ο καιρός θα παραμείνει άστατος τόσο την Τετάρτη όσο και την Τσικνοπέμπτη, με βροχές προς τα βόρεια και βορειοανατολικά. Από το βράδυ της Παρασκευής ψυχρή αέρια μάζα από την Ουκρανία κάνει απόβαση και στην Ελλάδα, με τον βοριά να επιστρέφει και τον καιρό να κρυώνει.

Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα υποχωρήσει, ενώ χιόνια θα πέσουν προς τα ορεινά και ίσως χαμηλότερα σε Θράκη και Μακεδονία. Τόνισε πως θα έρθει στην Ελλάδα πολική αέρια μάζα από την Ουκρανία.

Αναφορικά πάντως με τον καιρό στην Αττική σήμερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως η μέρα θα κυλήσει με ήλιο και τον υδράργυρο έως τους 17 βαθμούς Κελσίου, με κάποιες μπόρες να εκδηλώνονται ξανά το τριώρο 5 με 8 το βράδυ.

Λίγο αργότερα, έκανε και ανάρτηση στο Facebook ο κύριος Μαρουσάκης ο οποίος άφησε αιχμές για άλλους μετεωρολόγους οι οποίοι έκαναν λόγο για λάθος πρόβλεψη.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Με το μέτωπο καταιγίδων να κατευθύνεται προς τα ανατολικά βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και που δυστυχώς στο πέρασμά του άφησε πίσω του καταστροφές, θα κυλήσουν οι επόμενες ώρες της ημέρας μας, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και αυτό το κύμα κακοκαιρίας αφήνει πίσω του αστάθεια πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατόν να δούμε και πάλι τοπικές βροχές – καταιγίδες μέσα στην ημέρα μικρότερης όμως έντασης και διάρκειας σε σχέση με τα φαινόμενα που έχουν προηγηθεί και που συνόδευαν το κυρίως μέτωπο κακοκαιρίας.

Το τονίζουμε εδώ και αρκετές ημέρες ότι αυτές οι γραμμές λαίλαπας που σχηματίζονται καθώς αυτές οι κακοκαιρίες διασχίζουν τη χώρα μας, μπορεί να έχουν μικρή διάρκεια, στο πέρασμά τους όμως μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.
Ακολουθεί χάρτης από το μετεωρολογικό μας μοντέλο το οποίο είδε με εξαιρετική ακρίβεια τον πυρήνα καταιγίδων που άφησε προβλήματα μέσα στη νύχτα προς τη βόρεια Ελλάδα.

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!

Υ.Γ. Μην παρασύρεστε από “κραυγές” που ψάχνουν να βρουν την αστοχία προσπαθώντας να βγουν μπροστά μιας και δεν έχουν να δείξουν κάτι παραπάνω και που αυτή προσπαθούν ντε και καλά να την εφεύρουν. Τα καιρικά φαινόμενα απαιτούν ετοιμότητα και προσοχή, οπότε να λαμβάνετε σοβαρά τις ανακοινώσεις όπου σαφώς είναι δυνατόν να εμπεριέχουν και το σφάλμα.

Σχετικά Άρθρα