Η επιστροφή του στρατηγού Φλώρου και το σχέδιο του Μαξίμου

 Η επιστροφή του στρατηγού Φλώρου και το σχέδιο του Μαξίμου

Δύο συνεντεύξεις και δη με διθυράμβους στα πρωτοσέλιδα την ίδια ημέρα, αν μη τι άλλο γεννά εύλογα απορίες και υποψίες. Ο λόγος για τον άρτι αποστρατευθέντα μετά πολλών κυβερνητικών επαίνων (πρώην) Α/ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος γευμάτισε με το επιτελείο των “Νέων” και όσα είπε μεταφέρθηκαν σε εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας, ενώ παράλληλα συνέντευξή του δημοσιεύουν και τα “Παραπολιτικά”.

Συμβαίνει κάτι, ή απλώς είναι η δίκαιη “εξαργύρωση” θετικής δημοσιότητας μετά από μία μακρά θητεία στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων; Η απάντηση είναι: και τα δύο. Ή ακριβέστερα, το δεύτερο οδηγεί στο πρώτο.

Οι πληροφορίες του libre αναφέρουν πως ο στρατηγός Φλώρος διατηρεί πάντοτε εξαιρετική επικοινωνία με το περιβάλλον του πρωθυπουργού και έχει λάβει “σήμα” να ετοιμάζεται. Ήτοι, να μην απολαμβάνει την αποστρατεία καθώς σύντομα θα κληθεί να αναλάβει νέο (πολιτικό) ρόλο. Ίσως σε έναν ανασχηματισμό, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα καταγράψει η Ν.Δ, ίσως ακόμα-ακόμα να είναι και η σούπερ έκπληξη που αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου για το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Σε κάθε περίπτωση, η επικοινωνιακή εξόρμηση του Κωνσταντίνου Φλώρου έχει και έναν επιπλέον σημαντικό ρόλο. Καθώς στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται μεγάλη ενίσχυση της Ελληνικής Λύσης και λιγότερο της Νίκης, οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από τη Ν.Δ προς αυτά τα κόμματα φαίνεται πως οδηγούν το πρωθυπουργικό επιτελείο στην …επιστράτευση του αποστράτου. Τι πιό “πατριωτικό” και “δεξιό”μπορεί να προτάξει κανείς στην ανάλογη ρητορική των κομμάτων στα δεξιά της Ν.Δ, άλλωστε; Αυτό σκέπτονται αρκετοί στην κυβέρνηση και γι αυτό στάλθηκε το “σήμα” για επικοινωνιακή προθέρμανση του τέως Α/ΓΕΕΘΑ…

Σχετικά Άρθρα