Ισχύει η δέσμευση ΚΥΣΕΑ για ανανέωση της θητείας Φλώρου, ή κάτι άλλαξε;

 Ισχύει η δέσμευση ΚΥΣΕΑ για ανανέωση της θητείας Φλώρου, ή κάτι άλλαξε;

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στις 20 Δεκεμβρίου, συζητήθηκαν κυρίως δύο θέματα: η προμήθεια των νέων κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό, και η …πρόθεση της κυβέρνησης να ανανεωθεί για έναν επιπλέον χρόνο η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσνταντίνου Φλώρου. Αμφότερα παραπέμφθηκαν για τελικές αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες.

Για το δεύτερο έγινε και σχετικά “διαρροή” από το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα με επαίνους για τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων. Κάτι που εκλήφθηκε και ως υποστήριξη του έναντι των αποκαλύψεων ότι είχε νομίμως (…) επισυνδεθεί από την ΕΥΠ, κάτι που κατά πληροφορίες επιβεβαιώθηκε στους πρόσφατους ελέγχους της ΑΔΑΕ σε μεγάλο τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Σε πείσμα πληροφοριών που διοχετεύθηκαν προ καιρού -με αφορμή τις αποκαλύψεις- πως ο στρατηγός Φλώρος μιλάει μόνο από κρυπτοτηλέφωνα…

Ισχύει αυτή η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ; Οι πληροφορίες είναι αντιφατικές. Κάποιες κυβερνητικές πηγές απαντούν μονολεκτικά “οπωσδήποτε…”, άλλες, όμως, αναφέρουν πως τίποτε δεν είναι δεδομένο και θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή έρχεται η επιβεβαίωση της επισύνδεσης από την ΑΔΑΕ, η οποία αργά ή γρήγορα θα γίνει γνωστή καθώς η αρχή πρέπει να ενημερώσει (έστω και χωρίς ονόματα αλλά μόνο με τηλεφωνικούς αριθμούς) την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατόπιν του αιτήματος περί ελέγχων που είχε διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας;

Μήπως επειδή αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στοιχεία που θα εγείρουν ερωτηματικά;

Ή, μήπως, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει διαμηνύσει πως δεν αντέχει άλλο τις κόντρες με τον αρχηγό; Πηγές αναφέρουν, μάλιστα, πως μεταξύ τετάρτου και εβδόμου ορόφου στο Πεντάγωνο έχουν στηθεί …συρματοπλέγματα και άλλα …οχυρωματικά έργα και οι δύο άνδρες δεν μιλιούνται. Και όταν αυτό συμβαίνει, όπως πρόσφατα για τις αμοιβές των αντρών του Πολεμικού Ναυτικού, καταλήγει σε καβγά.

Κάτι το οποίο δεν είναι “λειτουργικό” εν μέσω της συνεχιζόμενης ελληνοτουρκικής έντασης και των σεναρίων ακόμα και για κρίση επί του πεδίου.

Πάντως, λέγεται πως κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου (ποιόν είδε;), ο Α/ΓΕΕΘΑ εξήλθε μάλλον δυσαρεστημένος.

Σχετικά Άρθρα