Σόλωνος: Τι αποκαλύπτει η εταιρεία αποφράξεων για το νεκρό έμβρυο

 Σόλωνος: Τι αποκαλύπτει η εταιρεία αποφράξεων για το νεκρό έμβρυο

Σε νέες αποκαλύψεις γύρω από τη συνταρακτική υπόθεση εντοπισμού του νεκρού εμβρύου που βρέθηκε σε αποχέτευση στη Σόλωνος, προχώρησε η υπεύθυνη της εταιρείας αποφράξεων. Πρόκειται για την εταιρεία, όπου εργάζεται ο υπάλληλος που βρήκε το έμβρυο στην περιοχή των Εξαρχείων.

«Ευτυχώς ο υπάλληλος δεν χρησιμοποίησε το πιεστικό, γιατί δεν θα είχε απομείνει τίποτα. Αρχικά, πίστεψε ότι ο αγωγός ήταν βουλωμένος με χαρτιά και μωρομάντηλα, ενώ όταν αντίκρισε την εικόνα, στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ποντίκι ή κάποιο άλλο ζώο. Όπως το ανέβαζε με μία κουτάλα, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ότι αυτό που είχε εντοπίσει ήταν ένα έμβρυο. Δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ μικροκάμερα, μόνο μία κουτάλα», ανέφερε η υπεύθυνη της εταιρείας, Ελίνα Μαμάη μιλώντας στο MEGA.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη συνέχεια της παραλαβής του εμβρύου από τους ανθρώπους της δομής: «Ο υπάλληλος σοκαρισμένος ειδοποίησε τους υπεύθυνους της δομής και αφού κατέβηκαν στο σημείο που υπήρχε το νεκρό έμβρυο, το παρέλαβε μία νοσηλεύτρια και το τοποθέτησε σε ένα ψυγείο. Αυτοί είπαν από την πλευρά τους ότι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν και ότι θα έκαναν λήψη DNA για να δουν σε ποια γυναίκα ανήκει γιατί ίσως και να κινδύνευε και η ίδια».

Το MEGA επικοινώνησε και με την ΜΚΟ που υποστήριξε πως συνεργάζεται με τις αρχές για να βρεθεί τι τελικά συνέβη με το νεκρό έμβρυο.

«Εμείς είμαστε σε συνεργασία με την αστυνομία για να μπορέσουμε να δούμε τι έχει συμβεί. Δεν μπορούμε να μπούμε σε σενάρια ούτε σε εικασίες. Υπήρχαν επισκέψεις από από πολλές γυναίκες, καθώς το κέντρο ημέρας είναι ανοιχτό προς όλους τους ανθρώπους. Το τι μπορεί να έγινε δεν το γνωρίζω».

H υπεύθυνη της εταιρείας αποφράξεων, ωστόσο, κατήγγειλε πως οι υπάλληλοι της ΜΚΟ αρνούνταν αρχικά να συνεργαστούν με την Αστυνομία.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ανέλαβαν την υπόθεση αναμένεται να λάβουν στα χέρια τους τη λίστα των γυναικών, που έχουν επισκεφθεί τα γύρω ιατρεία το τελευταίο διάστημα. Το σενάριο που εξετάζεται είναι πως κάποια γυναίκα απέβαλε στην τουαλέτα και στη συνέχεια αποχώρησε από τη δομή.

«Γίνεται μια μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας για το αν η γυναίκα που απέβαλε ή γέννησε το έμβρυο βρισκόταν στη δομή ή στη γειτονική μαιευτική κλινική. Φυσικά, αναμένουμε την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη», εξηγεί ο ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης,

Τελικά, αργά το βράδυ, άνθρωποι της ΜΚΟ παρέδωσαν στην αστυνομία το νεκρό έμβρυο, ενώ σκόπευσαν να ενημερώσουν το πρωί της Τρίτης και ιατροδικαστή. Παράλληλα, έχει διαταχθεί νεκροψία – νεκροτομή στη σορό για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου του.

Σχετικά Άρθρα