Νέα στοιχεία για το νεκρό βρέφος στη Σόλωνος- Τι εξετάζουν οι αρχές

 Νέα στοιχεία για το νεκρό βρέφος στη Σόλωνος- Τι εξετάζουν οι αρχές

Σε ειδικό ψυγείο έχει μεταφερθεί το νεκρό έμβρυο το οποίο εντοπίστηκε σε κτίριο της Σόλωνος, προκειμένου να ξεκινήσει μια σειρά εξετάσεων και να διαπιστωθεί ποια είναι η μητέρα και πριν από πόσες ημέρες συνέβη το ανατριχιαστικό περιστατικό. Το έμβρυο ήταν περίπου 5 μηνών. Πλησίον των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» βρίσκεται και μία ιδιωτική μαιευτική κλινική, στην οποία μεταβαίνουν καθημερινά πολλές γυναίκες και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ως πιθανό ενδεχόμενο εξετάζεται κάποια έγκυος να απέβαλε και έτσι να βρέθηκε το μωρό στο σύστημα αποχέτευσης.

Ωστόσο δεν υπάρχει πληροφορία στο μαιευτήριο και στους «Γιατρούς» για το εάν έφτασε κάποια γυναίκα ζητώντας βοήθεια.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει τον κοινωνικό λειτουργό και υπεύθυνο των γραφείων, ενώ εξετάζεται και η γυναικολόγος που βλέπει μητέρες εθελοντικά, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Εξαρχείων να πιστεύουν ότι κάποια από αυτές που πήγαινε εκεί για επίσκεψη το γέννησε στην τουαλέτα και στη συνέχεια σηκώθηκε και έφυγε.

Έχει ήδη ενημερωθεί ο εισαγγελέας, θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή ενώ συνεχίζεται η εξέταση μαρτύρων, έτσι ώστε να μπορέσουν να διαπιστώσουν οι αρχές σε ποια γυναίκα από εκείνες που επισκέπτονταν το χώρο είναι το μωρό. 

Όλα ξεκίνησαν στις 3:30 χθες το μεσημέρι, όταν ένας υπάλληλος εταιρείας καθαρισμού εκτελούσε εργασίες σε φρεάτιο έξω από γραφεία ΜΚΟ στην οδό Σόλωνος. Ο άνδρας τοποθέτησε μικροκάμερα και είδε κάτι το οποίο μοιάζει με νεογνό. Αμέσως άρχισε να βγάζει αντικείμενα μέσα από το βόθρο και ενημέρωσε τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης ΜΚΟ, σχετικά με το μακάβριο εύρημα του.

Εκείνοι, όπως είπε ο υπάλληλος, το πήραν και το έβαλαν σε ένα κουτί, ενώ στη συνέχεια το έβαλαν σε ένα χώρο που είχε ψυγεία και του είπαν ότι θα ενημερώσουν την ιατροδικαστική υπηρεσία. Εκείνος έφυγε και γυρνώντας στο γραφείο του ενημέρωσε την εργοδότριά του, η οποία του είπε ότι έπρεπε άμεσα να ενημερώσουν την αστυνομία όπως και έγινε.

Περίπου στις 18:30 το απόγευμα ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το εύρημα του τους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και αστυνομικές δυνάμεις πήγαν στο συγκεκριμένο κτίριο το οποίο ήταν κλειστό. Τελικά μετά από ώρα η Αστυνομία κατάφερε να μπει στο κτίριο και στα γραφεία των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Εκεί διαπιστώθηκε ότι το νεκρό βρέφος με τον ομφάλιο λώρο ήταν τοποθετημένο σε χώρο ψυγείου.

Οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ, ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι την επόμενη μέρα θα πήγαιναν το βρέφος στην ιατροδικαστική υπηρεσία και θα δήλωναν το περιστατικό στις Αρχές.

  • Αυτό που ισχυρίζονται ως ενδεχόμενο για το πώς βρέθηκε το βρέφος μέσα σε σωλήνα αποχέτευσης, είναι ότι μάλλον κάποια από τις πολλές εγκύους γυναίκες που πηγαίνουν στη δομή για εξέταση να γέννησε κρυφά στην τουαλέτα και στη συνέχεια να αποχώρησε χωρίς να πει κάτι.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αθηνών και λαμβάνονται καταθέσεις από εργαζόμενους στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Σχετικά Άρθρα