Νεκρό έμβρυο/Σόλωνος: Βρέθηκε μέσα σε ψυγείο στην ΜΚΟ “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” -Οι πρώτες εκτιμήσεις

 Νεκρό έμβρυο/Σόλωνος: Βρέθηκε μέσα σε ψυγείο στην ΜΚΟ “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” -Οι πρώτες εκτιμήσεις

Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως για το θρίλερ με το νεκρό έμβρυο που εντοπίστηκε από έναν υπάλληλο συνεργείο αποφράξεων σε αποχετευτικό σύστημα έξωθεν του γραφείου των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα” στη Σόλωνος. Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της ΜΚΟ “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” ισχυρίστηκαν στην Αστυνομία ότι θα ενημέρωναν αύριο το πρωί τις Αρχές για το συμβάν.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν υδραυλικός συνεργείου απόφραξης έκανε εργασίες στην αποχέτευση του κτιρίου επί της οδού Σόλωνος.

  • Κατά τη διάρκεια των εργασιών εντόπισε το νεκρό βρέφος μέσα σωλήνα αποχέτευσης, ενημέρωσε τους υπευθύνους της ΜΚΟ και το νεκρό βρέφος το πήραν οι γιατροί της δομής.

Επιστρέφοντας το απόγευμα στα γραφεία της εταιρείας που εργάζεται ο υπάλληλος ανέφερε στο αφεντικό του τι είχε συμβεί και τον συμβούλευσε να το αναφέρει στην Αστυνομία.

Η καταγγελία στην ΕΛΑΣ – Έδειξε και φωτογραφίες ο υπάλληλος

  • Περίπου στις 18:30 το απόγευμα ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα του τους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και αστυνομικές δυνάμεις πήγαν στο συγκεκριμένο κτίριο το οποίο ήταν κλειστό. Τελικά μετά από ώρα η Αστυνομία κατάφερε να μπει στο κτίριο και στα γραφεία των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα“.

Φωτογραφία που δημοσίευσε το newsit.gr με το νεκρό έμβρυο

Περίπου 5 μηνών το έμβρυο – Το κρατούσαν σε ψυγείο

  • Εκεί διαπιστώθηκε ότι το νεκρό βρέφος με τον ομφάλιο λώρο ήταν τοποθετημένο σε χώρο ψυγείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έμβρυο περίπου 5 μηνών.

Οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ, ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι θα πήγαιναν αύριο το νεκρό βρέφος στην ιατροδικαστική υπηρεσία και θα δήλωναν το περιστατικό στις Αρχές.

  • Αυτό που ισχυρίζονται ως ενδεχόμενο για το πώς βρέθηκε το βρέφος μέσα σε σωλήνα αποχέτευσης, είναι ότι μάλλον κάποια από τις πολλές εγκύους γυναίκες που πηγαίνουν στη δομή για εξέταση να γέννησε κρυφά στην τουαλέτα, να το πέταξε και στη συνέχεια να αποχώρησε χωρίς να πει κάτι.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αθηνών και λαμβάνονται καταθέσεις από εργαζόμενους στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Σύγχυση με τον Ερυθρό Σταυρό – Εξέδωσε ανακοίνωση πως δεν είναι δικά του τα γραφεία στο σημείο

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση ο “Ερυθρός Σταυρός”  επειδή αρχικά ορισμένα μέσα ανέφεραν ότι στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται δικές του υπηρεσίες κάτι που δεν ισχύει.

Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι η πληροφορία που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες σε ΜΜΕ, αναφορικά με την εύρεση σορού εμβρύου σε αποχέτευση κτηρίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) επί της οδού Σόλωνος, είναι ολότελα αναληθής, καθώς το συγκεκριμένο κτήριο ουδεμία σχέση έχει με τον Ε.Ε.Σ. Παρακαλούμε για τη σχετική διόρθωση από τα ΜΜΕ που προχώρησαν στην αναδημοσίευση του εν λόγω δημοσιεύματος».

Σχετικά Άρθρα