Κεραμέως από Βρυξέλλες: Η επιστολική ψήφος αφορά όλους τους Έλληνες του εξωτερικού

 Κεραμέως από Βρυξέλλες: Η επιστολική ψήφος αφορά όλους τους Έλληνες του εξωτερικού

Θερμής υποδοχής έτυχε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως από τους Έλληνες των Βρυξελλών, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στην – ασφυκτικά γεμάτη από 400 και πλέον παρευρισκόμενους – αίθουσα δεξιώσεων του Δημαρχείου των Βρυξελλών, παρουσία της Υπουργού Συντάξεων και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης της βελγικής κυβέρνησης, Karine Lalieux, του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, της Πρέσβεως της Ελλάδας στο Βέλγιο, Σοφίας Γραμματά και διαπρεπών μελών της ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών, ενώ άνοιξε με την ομιλία του Προέδρου της, Φίλιππου Κοτσαρίδη.

«Να σας πω κάποια λόγια από καρδιάς: είμαι πανευτυχής και συγκινημένη, και θέλω να συγχαρώ εσάς, τη διοίκηση, και όλα τα μέλη μίας τόσο δυναμικής, πολυπληθούς και ιστορικής ελληνικής κοινότητας στις Βρυξέλλες, που συμπληρώνει τα 80 χρόνια από την ίδρυίδρυσησή της. Γνωρίζω ότι έχετε ενσωματωθεί στην καθημερινότητα της ζωή των Βρυξελλών, γνωρίζω όμως και πόσο δυνατά χτυπάει η καρδιά σας για την πατρίδα μας, για την Ελλάδα» ήταν το μήνυμα που επέλεξε να στείλει, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και μιλώντας στα γαλλικά η Νίκη Κεραμέως, αποσπώντας το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού.

Η υπουργός στην ομιλία της αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της επιστολικής ψήφου η οποία, όπως τόνισε, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας και επισήμανε ότι πλέον έχουν αρθεί όλοι οι πρακτικοί περιορισμοί, καθώς μέσα από μία απλή διαδικασία που διαρκεί λίγα μόλις λεπτά, κάθε Έλληνας που έχει δικαίωμα ψήφου, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, μπορεί να μπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση epistoliki.ypes.gov.gr και να εγγραφεί στην ειδική πλατφόρμα.

Αντίστοιχη εικόνα και την Κυριακή το απόγευμα, όταν, σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η Κεραμέως ενημέρωσε αναλυτικά τους Έλληνες του Βελγίου, για τη δυνατότητα που τους παρέχει η επιστολική ψήφος να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Στην πλατφόρμα η οποία λειτουργεί λίγες μέρες έχουμε εγγραφές από 77 χώρες του εξωτερικού αλλά και από το εσωτερικό. Η επιστολική ψήφος αφορά όλους. Ναι μεν αφορά κυρίως εσάς, γιατί είναι ο μόνος τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από το εξωτερικό, αλλά φροντίσαμε η επιστολική ψήφος να ισχύσει και για όποιον Έλληνα στο εσωτερικό επιθυμεί να ψηφίσει με αυτόν τον τρόπο. Και σκεφτείτε ότι υπάρχουν κατηγορίες συμπολιτών μας οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν πρώτες από αυτό το μέτρο: ηλικιωμένοι, πολίτες με κινητικά προβλήματα ΑμεΑ, εποχικά εργαζόμενοι».

Σχετικά Άρθρα