Μητσοτάκης: Η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια-Λαμπρό το μέλλον της συνεργασίας με την Ινδία

 Μητσοτάκης: Η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια-Λαμπρό το μέλλον της συνεργασίας με την Ινδία

Στην αρχή της ομιλίας του στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects», στο Μουμπάι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την επιτυχή εμπορική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και τις δυνατότητες να περαιτέρω ανάπτυξής τους, σε τομείς οικονομικούς και αμυντικούς.Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν οι επιχειρηματίες να βρουν στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται σε ρυθμούς μεγαλύτερους από το μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα δεν είναι ίδια με αυτή των προηγούμενων ετών», τόνισε και επισήμανε πως «δεν υπάρχει η Ελλάδα της κρίσης και είμαστε στην επικαιρότητα για τους σωστούς και όχι για τους λάθους λόγους». 

«Εκλέχτηκα το 2019 για να φέρω την Ελλάδα σε δημοσιονομική σταθερότητα και το κατάφερα», συνέχισε και πρόσθεσε πως είμαστε καλύτεροι όσον αφορά τα spread, είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά της Γερμανίας. «Η Ελλάδα είναι στον σωστό δημοσιονομικό δρόμο και αυτό αποτυπώνεται στους επιχειρηματικούς δείκτες», υπογράμμισε.

Η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη των ινδικών επιχειρήσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ειδικά μετά το Brexit. Έτσι δεν προκαλεί έκπληξη ότι έχουμε ήδη ινδικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα, συμπλήρωσε, αναδεικνύοντας εκ νέου τη γεωπολιτική σπουδαιότητα της χώρας μας ως πύλη εισόδου στην ΕΕ αλλά και εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως το μέλλον της συνεργασίας Ελλάδας – Ινδίας είναι λαμπρό.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και υπογράμμισε ότι υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στους τομείς των υποδομών και των κέντρων logistics,  της ενέργειας, της γεωργίας και των φαρμακευτικών προϊόντων.

«Έχουμε κέντρα logistics, αεροδρόμια, λιμένες, υποδομές και έτσι δεν προκαλεί έκπληξη ότι έχουμε ήδη ινδικές εταιρίες που επενδύουν στην Ελλάδα», είπε, ενώ έκανε ιδική αναφορά για το αγροτικό λέγοντας πως σε Ινδία και στην Ελλάδα αγρότες που διαμαρτύρονται και το μέλλον της γεωργίας βρίσκεται σε μία εποχή που πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας. 

Ανέφερε ότι θα εξεταστεί να υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας – Μουμπάι και να ενισχυθεί ο τουρισμός των δύο χωρών, ενώ γνωστοποίησε πως θα μπορέσουμε να έχουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις πολύ σύντομα όσον αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης και κινητικότητας όπου περισσότεροι εργαζόμενοι Ινδοί θα μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ως μέλος της ΕΕ έχουμε πολιτική σταθερότητα, έχουμε ξεφύγει από την κατηγορία των χωρών που πλήττονταν από τον λαϊκισμό. «Σε μία διπλή εκλογή τον Ιούνιο πέρυσι πήρα υψηλότερο ποσοστό από την πρώτη μου εκλογική αναμέτρηση. Είναι η βέλτιστη απόδειξη του τι κάνει η κυβέρνηση για την Ελλάδα», είπε.

Σχετικά Άρθρα