ΗΠΑ: Μαζικό μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες -“Έπεσαν” δεκάδες εταιρείες

 ΗΠΑ: Μαζικό μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες -“Έπεσαν” δεκάδες εταιρείες

Σχεδόν 75.000 πελάτες στις ΗΠΑ ανέφεραν σήμερα Πέμπτη (22/2) προβλήματα με την αποστολή μηνυμάτων και την πραγματοποίηση κλήσεων από κινητά στο Downdetector (υπηρεσία παρακολούθησης προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο), όπως γράφει η Wall Street Journal. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ και εξειδικευμένες ιστοσελίδες για βλάβες, εταιρείες-κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στο τηλεφωνικό δίκτυο των ΗΠΑ, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ορισμένες από τις εταιρείες, όπως η Verizon, η T Mobile, η AT&T, η Boost Mobile, η Mint Mobile, η Uscellular, η Straight Talk, η Trac Fone και η First Phone – έχει παρουσιαστεί πρόβλημα, με τους χρήστες να μην έχουν σήμα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα φαίνεται πως σημειώθηκαν στην AT&T, τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το CNN.

Η AT&T έχει επιβεβαιώσει πως υπήρξαν προβλήματα, αλλά δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής στοιχεία για το μέγεθος και την αιτία του προβλήματος.

Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σαν Φρανσίσκο ανέφερε ότι η διακοπή επηρέασε και την ικανότητα των πολιτών να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αντίστοιχες αναφορές υπήρξαν και από αστυνομικές αρχές, οι οποίες προέτρεπαν τους πολίτες εάν έχουν πρόβλημα τηλεφωνικής επικοινωνίας να στείλουν ένα γραπτό μήνυμα στο 911, την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.

Στοιχεία από τον ιστότοπο παρακολούθησης λειτουργίας των τηλεπικοινωνιών «Downdetector.com», αναφέρουν ότι καταγράφηκαν προβλήματα σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσιγκτον, Ατλάντα, Χιούστον, Ντάλας, Λος Άντζελες, Σιάτλ και Σαν Φρανσίσκο.

Σχετικά Άρθρα