Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών: Σύμφωνα με τα μαθηματικά Γεωργιάδη, οι ετήσιες αποδοχές του υγειονομικού είναι περίπου 150.000 ευρώ το χρόνο!

 Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών: Σύμφωνα με τα μαθηματικά Γεωργιάδη, οι ετήσιες αποδοχές του υγειονομικού είναι περίπου 150.000 ευρώ το χρόνο!

Καθημερινά, πλέον, διατυπώνονται έντονα οι αντιδράσεις των υγειονομικών προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και την κυβερνητική πολιτική πάνω στην Υγεία, με αφορμή το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων, την αποδυνάμωση του ΕΣΥ από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τις καθημερινές δηλώσεις Γεωργιάδη για τα «μαθηματικά της Υγείας», που αφορούν στις αμοιβές των υγειονομικών και στα κόστη των απογευματινών χειρουργείων.

Έτσι, σήμερα, μετά την επίθεση από την ανακοίνωση από το Δίκτυο Υγειονομικών Νέας Αριστεράς, και το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών, με δική του ανακοίνωση καταφέρεται κατά του υπουργούς Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που με χτεσινές του δηλώσεις ήταν κατηγορηματικά αντίθετος στην αύξηση των μισθών των γιατρών, αναφέροντας για τη μισθοδοσία των γιατρών ότι: «ο κρατικός προϋπολογισμός ξοδεύει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο. Άρα, μπορείτε να υπολογίσετε τι μπορεί να σημαίνει σε επίπεδο δημοσιονομικό για τη χώρα».

Μέτωπο: 500% πιο κάτω είναι οι μισθοί μας από ό,τι ισχυρίζεται ο υπουργός Υγείας

Στις δηλώσεις Γεωργιάδη απαντά το Μέτωπο, αναλύοντας τα «μαθηματικά» Γεωργιάδη: «Με δεδομένο ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι λίγο περισσότεροι από 19.000 σε όλη την Ελλάδα, μια απλή διαίρεση των 3 δις του υπουργού με το σύνολο των γιατρών, καταλήγει στο αποτέλεσμα ότι οι ετήσιες αποδοχές κάθε γιατρού του ΕΣΥ θα έπρεπε να είναι πάνω από 150.000 ευρώ το χρόνο!

Αν ο υπουργός νομίζει ότι αυτός είναι ο μισθός, τον πληροφορούμε ότι οι αμοιβές μας, μαζί με τις εφημερίες, είναι πέντε φορές λιγότερες, τουτέστιν 500% πιο κάτω…».

Το «αλάτι» στα λεγόμενα του υπουργού

«Προφανώς, ο υπουργός δεν είναι τόσο παραπληροφορημένος. Απλώς, δεν αντέχει -άλλη μια φορά- να μην επαναλάβει μισές αλήθειες, υπονοούμενα και ανακρίβειες, παίζοντας με το όλον και το μερικό. Από πλευράς μας, τον προτρέπουμε να μην «αλατίζει» υπέρμετρα τα λεγόμενα του, καθώς το αποτέλεσμα καταλήγει παντελώς κακόγευστο.

Επιπλέον, θα ήταν χρήσιμο να δημοσιοποιήσει τη θέση του υπέρ της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών, όπως την έχει διατυπώσει στις συναντήσεις με την ΟΕΝΓΕ, και ν’ ανακοινώσει τι προτίθεται να πράξει ώστε ν’ αλλάξει την αντίθετη -κατά τους ισχυρισμούς του- άποψη του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών.

Άλλωστε, το παιχνίδι ο καλός κι ο κακός υπουργός είναι το ίδιο κακόγουστο, όπως και τα ‘αλατίσματα’».

Οι γιατροί γνωρίζουν καλά τα «μαθηματικά» του κ. Γεωργιάδη

«Ας προσέξουν, όμως, οι ασθενείς, επειδή αυτή η χαλαρή σχέση του υπουργού με την αριθμητική θα τους οδηγήσει σε δυσάρεστες εκπλήξεις σε σχέση με τις χρεώσεις των απογευματινών χειρουργείων. Σύντομα, θα διαπιστώσουν ότι ο τιμοκατάλογος του νέου ΕΣΥ των κκ. Γεωργιάδη–Μητσοτάκη είναι πολύ πιο αλμυρός και θα το νιώσουν όταν γευτούν την πρώτη μπουκιά από το γεμάτο γαρνιτούρες πιάτο που τους σερβίρουν.

Αλλά τότε, θα είναι αργά.

Θα το επαναλάβουμε ακόμη μία φορά: το ΕΣΥ με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας καταρρέει όλο και πιο γρήγορα», καταλήγουν οι εκπρόσωποι του Μετώπου Νοσοκομειακών Γιατρών.

Μόνο ο Έλληνας ασθενής θα στηρίζει το ΕΣΥ; – Ποια είναι η αλήθεια για τα κόστη των απογευματινών χειρουργείων;

Σχετικά με όσα προειδοποιεί το Μέτωπο, αξίζει να θυμίσουμε ανάλογες προειδοποιήσεις που είχε κάνει πρόσφατα, μιλώντας στο libre, o Νευροχειρουργός και Γεν. Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, καταγγέλλοντας το ψευδεπίγραφο “επιχείρημα” του αφηγήματος του κ. Γεωργιάδη, που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες δήλωνε ότι “ο ασθενής θα πληρώνει το 30% του κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου”. «Αυτό το 30%, όμως, είναι πάρα πολλά λεφτά: είναι 1.500€ κατ’ ελάχιστον, ανάλογα με την πάθηση, μέχρι 5.000€ και 6.000€ σε πιο πολύωρες επεμβάσεις», εξηγούσε τότε ο κ. Παπανικολάου. Στην πορεία βέβαια, τα ποσά τα έκανε πιο συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης, ησυχάζοντας τους πολίτες, με δηλώσεις περί διακύμανσης μεταξύ 300€ και 2.000€, ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού. Αυτά τα ποσά τα αμφισβητούν οι υγειονομικοί, που προειδοποιούν τους ασθενείς για «δυσάρεστες εκπλήξεις»…

Τέλος, τα έξτρα κόστη που παρουσιάζονται σαν λύση για μείωση της αναμονής για χειρουργείο στο ΕΣΥ δεν είναι αυτονόητα αποδεκτά από το κοινό, ούτε μία ‘ηθική’ λύση για τον Έλληνα ασθενή που ήδη υφίσταται κρατήσεις και φορολογία στηρίζοντας το ΕΣΥ. Για αυτό, ο Π. Παπανικολάου θέτει το ερώτημα: Πώς το κράτος έχει το θράσος να ζητάει εκβιαστικά “νόμιμο κρατικό φακελάκι”, ύψος κατ’ ελάχιστον 1500€ που μπορεί να φτάνει μέχρι και 6.000€ από έναν άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να είναι ασφαλισμένος δεκαετίες και έχει καταβάλει τσουχτερές ασφαλιστικές εισφορές περίθαλψης και επίσης είναι και πολύ σκληρά φορολογούμενος και από άμεση φορολογία και από έμμεση φορολογία».

Σχετικά Άρθρα