Νέο βροντερό “όχι” στα ιδιωτικά ΑΕΙ- Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

 Νέο βροντερό “όχι” στα ιδιωτικά ΑΕΙ- Σε εξέλιξη  πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα Ιδιωτικά ΑΕΙ με μπροστάρη το φοιτητικό κίνημα. Στο πλευρό τους θα έχουν και πάλι εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς αλλά και πανεπιστημιακούς, που ολοένα αυξάνονται με ήδη πάνω από 500 να έχουν υπογράψει επιστολή-κόλαφο κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ με αποδέκτη την κυβέρνηση.

Το ραντεβού στην Αθήνα έχει δοθεί στα Προπύλαια, στις 12 ο μεσημέρι, για το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Στη Θεσσαλονίκη, οι φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα, ενώ στην Πάτρα στις 12 στην πλατεία Γεωργίου. Την ίδια ώρα, συλλαλητήρια διοργανώνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Στον αγώνα των φοιτητών δίνουν το «παρών» ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, που έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 και μέχρι το τέλος της βάρδιας για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.

Στο μεταξύ, οι φοιτητικές καταλήψεις συνεχίζονται με πάνω από 150 Τμήματα σε όλη τη χώρα να παραμένουν υπό κατάληψη. Οι φοιτητές απαιτούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, που καταστρατηγεί το άρθρο 16 του Συντάγματος. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες είναι το βασικό αίτημά τους, ενώ καταγγέλλουν τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας για διαδικτυακές εξετάσεις.

Σχετικά Άρθρα