Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια σε Σταδίου και Σύνταγμα (βίντεο)

 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια σε  Σταδίου και Σύνταγμα (βίντεο)

Επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2:30 στην οδό Σταδίου, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κι ενώ οι διαδηλωτές όδευαν προς τη Βουλή. 

Το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε το μεσημέρι, με φοιτητές να κάνουν πορεία, αντιδρώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ξαφνικά λίγο πριν τις 15.00 μετά το μεσημέρι, τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χημικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 14:30 στο ύψος της συμβολής της οδού Σταδίου με την οδό Εδουάρδου Λω ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που απάντησε με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην περιοχή βρίσκονται περίπου 17.000 άτομα και έχουν γίνει 9 προσαγωγές

Νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε λίγο μετά τις 3:30, όταν οι διαδηλωτές που μετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έφτασαν στο Σύνταγμα. Μολότοφ έπεσαν από κουκουλοφόρους σε δυνάμεις των ΜΑΤ στον Άγνωστο Στρατιώτη . Την ίδια στιγμή ομάδα φοιτητών, ανέβηκε στο κτίριο γνωστού πολυκαταστήματος και κρέμασε πανό:

Το κέντρο της Αθήνας θα παρεμέινει κλειστό έως το απόγευμα.

Συγκεντρώσεις γίνονται και για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Για το λόγο αυτό σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Νωρίτερα έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις για στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, να κλείνουν σήμερα την ένατη εβδομάδα τους. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων.

Φοιτητές από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας. Στο συλλαλητήριο μετέχουν φοιτητές, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί.

Στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σχετικά Άρθρα