Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία- Επεισόδια στη Σταδίου (vid)

 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία- Επεισόδια στη Σταδίου (vid)

Οι φοιτητές πραγματοποιούν νέο μεγάλο πανελλαδικό-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά του νομοσχεδίου που κατά τους ίδιους «διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και τη Δημόσια Παιδεία» ενώ ήδη πάνω από 5.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην Πανεπιστημίου, η οποία έκλεισε.

Το νομοσχέδιο για το «Πλαίσιο λειτουργίας Μη Κερδοσκοπικών Παραρτημάτων Ξένων Πανεπιστημίων» στη χώρα μας αλλάζει οριστικά τον «χάρτη» της Ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η νέα γενιά πάνω από δύο μήνες τώρα, βρίσκεται στους δρόμους, διαδηλώνοντας την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο, καθώς θεωρεί ότι ο τελικός στόχος είναι η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι η στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και των νέων. Δίπλα τους στάθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους, οι διοικήσεις των δημόσιων πανεπιστημίων καθώς και το διδακτικό προσωπικό. Η «μάχη» μεταφέρθηκε στη Βουλή όπου τις τελευταίες μέρες όλα τα κόμματα τάχτηκαν κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και ήρθαν σε σφοδρή αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία.

Για την κυβέρνηση όμως,η σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι μια «ιστορική μέρα, που αφορά τη δυνατότητα στη χώρα μας να μπορούν να ιδρύονται παραρτήματα ξένων ΑΕΙ ως μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης «άρα, οι τελευταίοι που θα μπορεί να κατηγορηθούν ότι εξυπηρετούν συμφέροντα είμαστε εμείς, είναι η Κυβέρνηση. Άλλωστε η ίδια η πραγματικότητα το διαψεύδει όταν τα κριτήρια τα οποία θέτουμε για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων είναι τα πιο αυστηρά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη».

Στη Σταδιου ξέσπασαν επεισόδια λίγο μετά τις 2:30 και ενώ οι διαδηλωτές όδευαν προς τη Βουλή. 

Σχετικά Άρθρα