BBC:Έρευνα για το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου

 BBC:Έρευνα  για το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου

Λίγες μόλις ημέρες μετά το ψήφισμα – κόλαφο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στη χώρα μας, το BBC σε εκτενές ρεπορτάζ του επιχειρεί να φωτίσει όλες τις πτυχές του θέματος. Παρουσίασε σήμερα μία διόλου κολακευτική έρευνα διάρκειας 27 λεπτών.

«Έχουμε έρθει εδώ για να δούμε τα αρχαία μνημεία της πόλης (Αθήνας), αλλά και λόγω της ιστορίας της ως γενέτειρα της Δημοκρατίας. Εγώ βρίσκομαι εδώ για έναν λιγότερο δημοκρατικό λόγο: Η Ελλάδα γίνεται ένα πολύ δυσκολότερο μέρος για δημοσιογράφους σαν εμένα που θέλουν να εργαστούν ελεύθερα», ανέφερε ο δημοσιογράφος του BBC Νίκος Παπανικολάου.

Στο αναλυτικό ρεπορτάζ του, ο δημοσιογράφος του βρετανικού ενημερωτικού κολοσσού φιλοξενεί εκτός από δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην λίστα των παρακολουθούμενων με predator και την επίσημη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης.

«Πιστεύω πως στη χώρα μας δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την ελευθερία του Τύπου», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ειδική αναφορά στο αναλυτικό podcast του BBC γίνεται και στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Τα όσα λέει η σύντροφος του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ είναι αποκαλυπτικά.

«Είναι μία δολοφονία του Τύπου στην Ελλάδα όχι το τέλος του Τύπου. Είναι ένα χτύπημα στην ελευθερία του Tύπου στη χώρα», δήλωσε.

Η Ολλανδή ευρωβουλευτής των φιλελευθέρων, μία εβδομάδα μετά το ψήφισμα για το Κράτος Δικαίου και τις αποκλειστικές της δηλώσεις στο MEGA λέει ξεκάθαρα πως οι οικονομικές κυρώσεις για την χώρα μας βρίσκονται πάντα «στο τραπέζι».

«Οι χώρες πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση από την ΕΕ και πιστεύω πως εγείρονται πολύ δικαιολογημένα ερωτηματικά για το εάν η Ελλάδα πληροί τις προδιαγραφές για ολόκληρη την χρηματοδότηση», δήλωσε η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι Ιν’τ Βελτ.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης μέσα από γραπτή του δήλωση στο βρετανικό μέσο αναφέρει πως δεν είχε γνώση για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πως η Ελληνική κυβέρνηση δεν αγόρασε το Predator η οποιοδήποτε άλλο λογισμικό παρακολούθησης, πως μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει το παραμικρό από τις έρευνες και πως οι αναφορές στο πρόσωπό του συνιστούν επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα