Χρήστος Γιαλάς:”Μου είπε ότι ήταν μπλεγμένος” -Το ποινικό μητρώο και η βίλα-φρούριο (εικόνες)

 Χρήστος Γιαλάς:”Μου είπε ότι ήταν μπλεγμένος” -Το ποινικό μητρώο και η βίλα-φρούριο (εικόνες)

Σοκ έχει προκαλέσει η ενέδρα θανάτου που έστησαν στον επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στο αυτοκίνητό του, το απόγευμα της Τετάρτης στη Μάνδρα. Η απανθρακωμένη σορός του Γιαλιά, βρέθηκε από την Πυροσβεστική και στη συνέχεια έσπευσε η αστυνομία, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δράστες αφού εκτέλεσαν το θύμα τους, στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητο. Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο MEGA για τις εξελίξεις της υπόθεσης και το ιστορικό του επιχειρηματία.

Πέρα από εμπόριο κρεάτων ο επιχειρηματίας ασχολούνταν με την παράδοση προσωπικού αλλοδαπών σε εταιρίες. Επίσης είχε συνεργαστεί μα το Δημόσιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Ο 59χρονος φαίνεται να είχε τέσσερις φρουρούς, οι οποίοι τον συνόδευαν στις μετακινήσεις του και κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν στη φρούρηση του σπιτιού του. Άνθρωποι που τον έχουν επισκεφτεί λένε πως είχε ένα δίκτυο από κάμερες ενώ μέσα στο σπίτι είχε μεγάλο δίκτυο οθονών για να παρακολουθεί τα όσα κατέγραφαν οι κάμερες.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ο Χρήστος Γιαλιάς επειδή είχε γίνει η δολοφονία της συζύγου του το 2018, η οποία τελικά αποδείχτηκε πως ήταν απόπειρα ληστείας, έκτοτε είχε και εκείνος μεγάλη φρουρά.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι πως είχε μία πολύχρονη αντιδικία με ένα άλλο συνεταίρο του, όπου ο επιχειρηματίας του υπεξαίρεσε το ποσό των 4 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, εξετάζεται μία υπόθεση με εμπόριο όπλων όπου είχε προσαχθεί για διακίνηση. Ο ίδιος τότε υποστήριξε πως τα όπλα δεν ήταν δικά του αλλά της συνοδείας του. Η συνοδεία δεν φαίνεται να είναι αστυνομικοί αλλά ιδιώτες.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αποτελούν «κλειδί» για την υπόθεση. «Κλειδί» αποτελεί και η μαρτυρία ενός στενού συγγενικού προσώπου του επιχειρηματία.

Το συμβόλαιο θανάτου στο όνομα του 59χρονου επιχειρηματία

Ο Γιώργος Καλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησες στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Εδώ μιλάμε για ένα συμβόλαιο θανάτου. Όταν βλέπουμε καλάσνικοφ, παραπέμπουν σε συμβόλαια από εξωτερικό. Ερωτηματικό για την αστυνομία είναι το πώς τον σταμάτησαν. Είχε πάνω από 15-20 σφαίρες πάνω του. Ερώτημα αποτελεί το πώς κάποιοι ληστές πάνε να κάνουν μία ληστεία σε μία γυναίκα και την σκοτώνουν. Τότε δεν βγήκε κάτι. Τώρα επανεξετάζεται η υπόθεση».

“Μου είπε ότι ήταν μπλεγμένος”

«Ήμασταν αδέρφια. Τα παιδιά του με έχουν πατέρα. Είμαι μαύρα χάλια» ανέφερε ο επί 30 χρόνια φίλος του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας στη Μάνδρα.

Ο φίλος του Χρήστου Γιαλιά, με τον οποίο ο επιχειρηματίας είχε αντιδικία, μίλησε στον ALPHA, περιγράφοντας το σοκ του, στο άκουσμα της άγριας δολοφονίας στη Μάνδρα.

«Για μένα στη ζωή δεν παίζουν ρόλο τα χρηματικά ποσά, αλλά οι ζωές. Τελευταία φορά που είχαμε μιλήσει ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν είχα πάει σπίτι του, μήπως τα βρούμε.

Να με βοηθήσει, γιατί εγώ δεν είχα χρήματα, είχα φύγει από την εταιρεία, είχα πάθει και ανακοπή το 2020», δήλωσε ο φίλος του θύματος.

«Μου είπε ότι είναι μπλεγμένος», σημείωσε.

Τον σκότωσαν 250 μέτρα μακριά από την βίλα – φρούριο που έμενε

Η δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά σημειώθηκε σε απόσταση μόλις 250 μέτρων από το σπίτι του θύματος και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες είχαν καταγράψει τις ώρες που κινείται από και προς την πολυτελή βίλα του, αλλά και τη διαδρομή που ακολουθεί.

Ελάχιστα μέτρα μακριά από την Αγίας Αικατερίνης, όπου εντοπίστηκε απανθρακωμένος ο 59χρονος, βρίσκεται το σπίτι του επιχειρηματία.

gialias_spiti1
Η είσοδος της έπαυλης του Χρήστου Γιαλιά

Πρόκειται για μια έπαυλη, αποτελούμενη από μια πολυτελή βίλα και στρέμματα από κήπους και κτήματα. Το σπίτι θυμίζει «φρούριο», καθώς, πέρα από τον πέτρινο ψηλό φράχτη, σε κάθε γωνιά του οικοπέδου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, οι οποίες καταγράφουν κάθε κίνηση μέσα στο κτήμα αλλά και περιμετρικά από αυτό.

gialias_kamera
Η μια από τις 8 κάμερες ασφαλείας που διαθέτει η έπαυλη του Χρήστου Γιαλιά

Η τοποθεσία του σπιτιού είναι στις παρυφές της πλαγιάς της Κιάφας, ενώ για να φτάσει κάποιος εκεί θα χρειαστεί να κινηθεί μέσα στο δάσος σε χωματόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια ο Χρήστος Γιαλιάς μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στην πολυτελή έπαυλη και ένα σπίτι που είχε αγοράσει κοντά στον οικισμό της Μάνδρας.

Σχετικά Άρθρα