Ποιος είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς που δολοφόνησαν στην Μάνδρα

 Ποιος είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς που δολοφόνησαν στην Μάνδρα

Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης στη Μάνδρα είναι γνωστός επιχειρηματίας, ο 59χρονος Χρήστος Γιαλιάς ιδιοκτήτης των πασίγνωστων και διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών, ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, G&G, G-EXPRESS, την BELLA GRECO με έδρα το Μιλάνο, που απασχολεί περισσότερους από 2000 εργαζόμενους.

Ο 50χρονος που δολοφονήθηκε στη Μάνδρα υπήρξε ιδιοκτήτης της ομάδας του ΑΟ Τρικάλων όταν αυτή πρωταγωνιστούσε, της ΠΑΕ Πανελευσινιακός και είναι αυτός που ανέκτησε την ομάδα του Μανδραϊκού.

Είναι αδελφικός φίλος γνωστού ποινικολόγου και στενός συνεργάτης του ομίλου Πιέτρης.

Γεννήθηκε στην Ελευσίνα. Στη Μάνδρα όπου δολοφονήθηκε είχε δολοφονηθεί το 2018 και η τότε σύντροφός του.

Τέλη της δεκαετίας του 1989, ο Χρήστος Γιαλιάς ξεκίνησε την πρώτη συμμετοχική εταιρία του στον χώρο της παροχής προσωπικού αποθήκης, συσκευασίας και καθαριότητας βιομηχανικών χώρων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της «Αθήνας 2004» ήρθαν και τον γιγάντωσαν επιχειρηματικά. Η εταιρεία του ανέλαβε αποκλειστικά το εργατικό προσωπικό πριν αλλά και μετά από κάθε αγώνα σε όλες τις εγκαταστάσεις των αγώνων, καθώς και των Special Olympics 2004 & 2011! Η αρχή μιας εκπληκτικής πορείας έκτοτε ήταν γεγονός.

Παράλληλα, είχε αναλάβει τη διοίκηση των ομάδων του Μανδραϊκού, του Πανελευσινιακού και του Α.Ο. Τρίκαλα.

Το 2012 αποφάσισε να κάνει κάτι αποκλειστικά δικό του στον πρωτογενή τομέα, που ήταν το κρέας και τα παράγωγά του. Η «Φ. Κατερίνα ΜΟΝ. ΑΕΒΕ» ήταν μια πρωτοπόρα εταιρία εξειδικευμένη από την μια στην παραγωγή πουλερικών μέσω ιδιόκτητων πτηνοτροφείων σε περιοχή της Δ. Αττικής, από την άλλη στην εισαγωγή, επεξεργασία και εμπορία όλων των τύπων κρεάτων και παραγώγων τους. Η επέκταση του στην λιανική δεν άργησε να έρθει.

Δημιούργησε πρότυπα καταστήματα delicatessen και επιλεγμένων παραδοσιακών προϊόντων τους σε κομβικά σημεία του νομού Αττικής (Γλυφάδα, Πεντέλη, Άλιμο κλπ). Παράλληλα επεκτάθηκε κι εκτός συνόρων, σε Αλβανία, Βουλγαρία &  Ιταλία.

Το τελευταίο του επιχειρηματικό πόνημα ήταν η «Gi-express». Κάλυπτε την παροχή εργατών όλων των ειδικοτήτων αποθήκης μέσω «Σύμβασης Έργου ωρομίσθιας χρέωσης», με δωρεάν καθημερινά μεταφορά τους από και προς τις εγκαταστάσεις των πελατών της, πανελλαδικά, μέσω των 18 και πλέον ιδιόκτητων λεωφορείων της όλων των τύπων.

Επίσης αναλάμβανε ποικίλα έργα συσκευασίας προϊόντων ξηρού φορτίου στους χώρους της στην Μαγούλα Αττικής. Τέλος μέσω του ιδιόκτητου στόλου της Δ.Χ φορτηγών αναλαμβάνει κάθε μεταφορικό έργο σε όλη την Ελληνική Επικράτεια αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τρία παιδιά.

Σχετικά Άρθρα