Και όμως τα γαλλικά δεν είναι πλέον η πιο σέξι γλώσσα του κόσμου

 Και όμως τα γαλλικά δεν είναι πλέον η πιο σέξι γλώσσα του κόσμου

6.000 άνθρωποι από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία ρωτήθηκαν ποιες γλώσσες θεωρούνται ως «πιο σέξι», «πιο ρομαντικές» και «πιο παθιασμένες», με τα ιταλικά να κατακτούν την πρώτη θέση. Όπως αναφέρει η Daily Mail, για τη νέα έρευνα της πλατφόρμας εκμάθησης γλωσσών Babbel, τα γαλλικά έχουν εκτοπιστεί από τα ιταλικά που πλέον θεωρούνται η πιο σέξι γλώσσα στον κόσμο.

«Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της ιταλικής γλώσσας που μπορεί να συμβάλλουν στην ελκυστικότητά της» εξήγησε ο καθηγητής γλωσσών του Babbel, Νόελ Γουλφ στην Daily Mail. «Η άνοδος και η πτώση του τόνου στην ομιλουμένη ιταλική γλώσσα μπορεί να δημιουργήσει μια μουσική ποιότητα, την οποία κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν γοητευτική και ελκυστική» συνέχισε.

  • Και πρόσθεσε: «Ορισμένα φωνητικά χαρακτηριστικά, όπως η κύλιση των ήχων “r”, μπορεί να είναι διακριτά στα ιταλικά, τα οποία για πολλούς θεωρούνται γοητευτικά ή ελκυστικά».

Σε παλαιότερη έρευνα της εταιρείας για το 2017, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 15.000 άτομα, αναδείχθηκαν τα γαλλικά ως η γλώσσα με την πιο «σέξι προφορά» και στη δεύτερη θέση είχαν έρθει τα ιταλικά. «Οι Άγγλοι ομιλητές έλκονται από τη μελωδία μιας γλώσσας όπως η γαλλική ή η ιταλική» σημείωσε τότε η γλωσσολόγος Πάτι Άντανκ, καθηγήτρια αντίληψης και παραγωγής λόγου στο University College του Λονδίνου.

«Συγκριτικά, γλώσσες όπως η ταϊλανδέζικη ή η μανδαρινική μπορεί να ακούγονται σκληρές επειδή χρησιμοποιούν τονικές διακρίσεις», πρόσθεσε. «Ακούγεται πολύ αφύσικο και απροσδόκητο».

Σχετικά Άρθρα