Mercedes: Το 17χρονο παιδί “φαινόμενο” Andrea Antonelli οδεύει για αντικαταστάτης του Hamilton

 Mercedes: Το 17χρονο παιδί “φαινόμενο” Andrea Antonelli οδεύει για αντικαταστάτης του Hamilton

Ένας 17χρονος Ιταλός, ονόματι Andrea Kimi Antonelli θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την ένταξή του στην πρώτη ομάδα της Mercedes AMG Petronas μετά και την επικείμενη αποχώρηση του L. Hamilton. Ο Βρετανός ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, κυνηγώντας το όνειρο της κατάκτησης ενός ακόμα παγκόσμιου τίτλου, τον όγδοο στη μέχρι τώρα πορεία του στη Formula 1.

Βέβαια, η αιφνιδιαστική αποχώρηση του L. Hamilton από τη Mercedes, έναν χρόνο νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπε το συμβόλαιο του Βρετανού, αναγκάζει τη γερμανική ομάδα να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η Mercedes δεν είναι η μοναδική ομάδα που ψάχνει για οδηγό, η αναζήτηση αυτή μόνο εύκολη δεν θα είναι.

Η δυσκολία ανεύρεσης ενός πιλότου, ανάμεσα στα ήδη γνωστά ονόματα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1, καθιστά ακόμα πιο πιθανό το ενδεχόμενο η Mercedes να επενδύσει σε έναν νέο οδηγό, ακολουθώντας το παράδειγμα της Red Bull Racing.

Δεν πρόκειται για έναν οποιονδήποτε οδηγό αλλά για τον 17χρονο Ιταλό, Andrea Kimi Antoneli, ο οποίος ανήκει ήδη στις ακαδημίες της Mercedes και διατηρεί στενές σχέσεις με τον επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, T. Wolff.

O Andrea Kimi Antoneli θα αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα της Formula 2 και αν η πορεία του εκεί είναι εξίσου εντυπωσιακή με εκείνη των προηγούμενων ετών, τότε δεν αποκλείεται να τον δούμε πιο σύντομα απ’ ότι θα περίμενε κανείς στο ρόστερ της Mercedes.

O Andrea Kimi Antonelli έκανε το ντεμπούτο του στα καρτ σε ηλικία 7 ετών και έχει κατακτήσει τους σημαντικότερους τίτλους σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, «αναγκάζοντας» τη Mercedes να τον τοποθετήσει στην ακαδημία πιλότων που διαθέτει.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της ακαδημίας της Mercedes χαρακτήρισε τον Andrea Kimi Antonelli φαινόμενο, δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για το αγωνιστική μέλλον του 16χρονου, σήμερα, Ιταλού και την εξέλιξή του.

Σε δηλώσεις του, ο Andrea Kimi Antonelli είχε αποκαλύψει και ο ίδιος τις καλές σχέσεις που τον συνδέουν με την αγωνιστική ομάδα της Mercedes-AMG Petronas και τους πρωταγωνιστές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

«Έχω μια υπέροχη σχέση με τη Mercedes και επίσης μιλάω συχνά με τον Toto και τον ενημερώνω πάντα τα Σαββατοκύριακα μου και πώς πάνε», αποκάλυψε ο Antonelli σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Να θυμίσουμε ότι o Verstappen είχε βρεθεί στην ομάδα της Toro Rosso σε ηλικία 17 ετών, αποτελώντας τον νεότερο πιλότο που έχει ολοκληρώσει έναν αγώνα της Formula 1.

Σχετικά Άρθρα