“Επιστημονική φαντασία και όσκαρ ηλιθιότητας”;

 “Επιστημονική φαντασία και όσκαρ ηλιθιότητας”;

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά: Χθες το πρωί (Πέμπτη) ο παλαιός, έμπειρος και έγκριτος Βασίλης Σκουρής αποκάλυψε στο “Dnews” ότι εκδηλώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη στην συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο του κόμματος. Και ότι δυσφορών για τις τελευταίες παρεμβάσεις του υπερσυντονιστή των τομεαρχών είπε “Παύλο, εάν δεν σου αρέσει φύγε”.

Σχεδόν ταυτόχρονα το ίδιο ρεπορτάζ είχε και η επίσης παλαιά, έμπειρη και έγκριτη Ελένη Καλογεροπούλου στο newsit (ποιός είχε πρώτος την “αποκλειστικότητα” μικρή αξία έχει). Και ακολούθησαν και άλλοι πολιτικοί συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όπως αναμενόταν, το θέμα πήρε διαστάσεις και αρκετές ώρες αργότερα, λίγο πριν την απογευματινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, οι δύο πλευρές διέψευδαν τα περί “θερμού επεισοδίου”. Η μεν Κουμουνδούρου εντελώς άτυπα, με τηλεφωνήματα των υπευθύνων του γραφείου Τύπου σε δημοσιογράφους, ο Παύλος Πολάκης, όμως, εκρηκτικά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κατά την είσοδό του στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου, όπου συνεδρίαζε η Π.Γ (δείτε εδώ το σχετικό βίντεο)

Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο (αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν την κόντρα) για “επιστημονική φαντασία και όσκαρ ηλιθιότητας”. Φαντασιόπληκτοι, λοιπόν, ή και ηλίθιοι, ο Σκουρής, η Καλογεροπούλου και άλλοι πολιτικοί συντάκτες. Ως προς τις αναφορές Πολάκη για την απουσία ειδήσεων από τα κανάλια σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, ουδείς ψόγος. Είναι άποψή του και εν μέρει έχει δίκιο για την υποβάθμιση τέτοιων σοβαρών θεμάτων. Αν και στο διαδίκτυο και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς αυτά τα θέματα προβάλλονται αναλυτικά.

Όμως, μόλις το ίδιο βράδυ στην εκπομπή “Επόμενη μέρα” στο action24, η αντιπρόεδρος της Βουλής και μέλος της Π.Γ Όλγα Γεροβασίλη επιβεβαίωσε -εμμέσως αλλά σαφώς- το επεισόδιο και τα σχετικά ρεπορτάζ (δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις της), αν και προσπάθησε να υποβαθμίσει την σημασία του.

Όπως το ίδιο έκαναν και άλλα στελέχη που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, αν και λογικά δεν θέλησαν να το κάνουν δημοσίως. Επίσης ανακοίνωση διάψευσης από το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου δεν υπήρξε αλλά και να υπήρχε είναι αυτονόητο πως τον διακόπτη της έντασης τον ελέγχει ο Στέφανος Κασσελάκης. Και εκείνος θα λάβει -εάν λάβει- τις σχετικές αποφάσεις. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας λογικά διαψεύδει ότι διαψεύδει, αν και η επίθεσή του κατά “ηλιθίων” μάλλον οργή (για άλλους) προδίδει.

Ο καιρός θα δείξει ποιός έχει δίκιο. Και ο Αλέξης Τσίπρας είχε φτάσει στο “αμήν” και είχε λάβει τις αποφάσεις του. Και είναι γνωστό ποιοί τον πίεσαν και τον έπεισαν να υποχωρήσει όταν είχε αποφασίσει την αποπομπή του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια. Κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται σήμερα στο πλευρό του κ. Κασσελάκη, κάποιοι έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Μία τελευταία απορία: ο “στρατός” στα social media που χειροκροτεί την επίθεση Πολάκη κατά “ηλιθίων” δημοσιογράφων και είναι ο ίδιος που χειροκροτεί και στηρίζει (άνευ ανησυχίας για όσα συμβαίνουν…) τον Στέφανο Κασσελάκη, υπέρ ποίου θα τοποθετηθεί εάν και εφόσον η σύγκρουση φτάσει στο απροχώρητο;

Σχετικά Άρθρα