Ανδρουλάκης: Θα πάμε καλά στις ευρωεκλογές -Ο Κασσελάκης δεν φέρθηκε ευγενικά στο ΠΑΣΟΚ

 Ανδρουλάκης: Θα πάμε καλά στις ευρωεκλογές -Ο Κασσελάκης δεν φέρθηκε ευγενικά στο ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝΕΔΡΙAΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΕΡΤNEWS με τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Αναφερόμενος στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε πως θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και σχολίασε το γεγονός της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και όταν έρχονται τέτοια θέματα χωρίς προετοιμασία, αυτό δίνει τροφή στα άκρα. Δήλωσε ότι θα έπρεπε να έρθει το θέμα αυτό για ανοιχτή συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές για να το κατανοήσει καλύτερα η κοινωνία.

Για την επιστολική ψήφο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισήμανε ότι, «δεν έχει ξανασυμβεί να θέλει μία κυβέρνηση να αλλάξει εκλογικό νόμο με μία τροπολογία, για το λόγο αυτό ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι θετικό καταψήφισε», ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βιωματική σχέση με τον απόδημο ελληνισμό γιατί ιδρύθηκε από αυτούς τους ανθρώπους.

Για τις ευρωεκλογές ο κ. Ανδρουλάκης, τόνισε για το ΠΑΣΟΚ πως δεν υπάρχει ταβάνι στην προσπάθεια που κάνουμε. «Θα πάμε καλά και αμέσως μετά θα πάμε ακόμα καλύτερα, οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν μέσα σε μερικούς μήνες. Προανήγγειλε το άνοιγμα προγραμματικής συζήτησης για να δημιουργηθούν συγκλίσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την πορεία του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Εξαρχής τον αντιμετώπισα με ευγένεια, δεν είχε την ανάλογη συμπεριφορά απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό του απάντησα ανάλογα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα συγκεκριμένο δρόμο, καλό του ταξίδι. Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει άλλο δρόμο: Να συμπήξει τη νέα σύγχρονη κεντροαριστερά με ανανέωση σε πρόσωπα. Και εγώ το έκανα πράξη στο ΠΑΣΟΚ, δεν αναπαλαίωσα παλαιά στελέχη. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ποιοτική ανανέωση και όχι βιτρίνας όπως έχουν κάνει άλλα κόμματα».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως: “Είμαστε θετικοί κατ’ αρχήν. Είμαστε υπέρ μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων. Ό,τι κι αν στηρίξουμε εμείς, θα βάζουμε ισχυρό αντίβαρο την ενδυνάμωση με πόρους και διαδικασίες.

Σχετικά Άρθρα