Λίστα Έπσταϊν: Αποκαλύφθηκε και νέο πανίσχυρο όνομα

 Λίστα Έπσταϊν: Αποκαλύφθηκε και νέο πανίσχυρο όνομα

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο τρίτος γύρος εγγράφων που περιλαμβάνει τα ονόματα όσων εμπλέκονται με τα σκάνδαλα σεξουαλικής εκμετάλλευσης του Τζέφρι Έπσταϊν. Τα δύο πρώτα έγγραφα αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις φιλίες του Έπσταϊν με τον πρίγκιπα Άντριου και τον Μπιλ Κλίντον, ενώ η τρίτη παρτίδα εγγράφων του Έπσταϊν κυκλοφόρησε την Παρασκευή (5/1). Τα αποτελέσματα των ερευνών που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια δημοσιοποιούνται, ξεσκεπάζοντας την ανωνυμία που υπήρχε στο δίκτυο sex trafficking μεταξύ φίλων, επιχειρηματικών και διάσημων ονομάτων με διακινητή τον ίδιο.

Σημειώνεται ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν αυτοκτόνησε ενώ περίμενε τη δίκη του το 2019, και μετά την καταδίκη της συντρόφου του Γκισλέν Μάξουελ, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατέστησαν σαφές η δουλειά τους ολοκληρώθηκε.

Για αρκετά χρόνια, τα ονόματα πολλών από τους κατηγόρους και τους συνεργάτες του Έπσταϊν είχαν διαγραφεί σε δικαστικά έγγραφα, που αναφέρονται μόνο ως John Doe ή Jane Doe. Όμως, τον περασμένο μήνα, ένας ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη διέταξε να δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα με σχεδόν 300 ονόματα χωρίς διόρθωση. Τα δύο πρώτα έγγραφα αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις φιλίες του Έπσταϊν με τον πρίγκιπα Άντριου και τον Μπιλ Κλίντον.

Η αποσφράγιση του τρίτου φακέλου

Το πρώτο έγγραφο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή είναι μια κατάθεση με τον Άντονι Φιγκερόα πρώην φίλο της Βιρτζίνια Τζούφρι, κατηγόρου του Έπσταϊν, ο οποίος κατέθεσε ότι την άφησε στο σπίτι του κατηγορούμενου στο Palm Beach. Είπε ότι εκεί έβλεπε συχνά «νέες» γυναίκες, εκτός από τον ίδιο και την σύντροφό του, Γκισλέιν Μάξγουελ, δεν είχε δει κανέναν άλλο.

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία υπάρχει και μήνυμα από τον μεγιστάνα της Victoria’s Secret, Λες Γουέξνερ, ο οποίος βοήθησε τον Έπσταϊν με οικονομικές δραστηριότητες στην αρχή της καριέρας του στον χώρο των επιχειρήσεων. «Η Άμπιγκεϊλ Γουέξνερ θέλει να σου μιλήσει για κάτι ιδιωτικό». Η Abigail Wexner είναι η σύζυγός του από το 1993.

AP21077659942121_a13b0.jpg

Όπως αναφέρει το «Forbes» ο Λες Γουέξνερ αγόρασε τη Victoria’s Secret για 1 εκατομμύριο δολάρια το 1982, όταν ήταν απλώς μια μικρή αλυσίδα καταστημάτων εσωρούχων στο Σαν Φρανσίσκο. Το 2020 ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί και θα πουλήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της Victoria’s Secret για 525 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων.

Σε άλλα έγγραφα αναφέρονται οι επιχειρηματικές κινήσεις του Έπσταϊν στο Four Seasons.

Σχετικά Άρθρα