Κλίντον: Πληροφορίες ότι εισέβαλε στο “Vanity Fair” – Για να μη δημοσιευτούν ιστορίες για τον παιδόφιλο Επστάιν

 Κλίντον: Πληροφορίες ότι εισέβαλε στο “Vanity Fair”  – Για να μη δημοσιευτούν ιστορίες για τον παιδόφιλο Επστάιν

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, φέρεται να εισέβαλε στην αίθουσα σύνταξης του περιοδικού «Vanity Fair» και να απείλησε τους εργαζόμενους να μη δημοσιεύσουν ιστορίες σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του «καλού του φίλου» και παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο ισχυρισμός για τον Κλίντον, που περιλαμβάνεται στην τελευταία ομάδα αρχείων που συνδέονται με τον Τζέφρι Επστάιν και δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης, αναφέρθηκε από τη Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία κατηγόρησε τον επενδυτή σε ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2011 με μια δημοσιογράφο της «Daily Mail», τη Σάρον Τσέρτσερ. Η τελευταία προσφερόταν να τη βοηθήσει να κλείσει συμφωνία για βιβλίο εκείνη την εποχή.

Δεν είναι σαφές πού έμαθε η Τζιούφρε για τις υποτιθέμενες απειλές, ενώ ένας πρώην συντάκτης του «Vanity Fair», ο Γκρέιντον Κάρτερ, δήλωσε στην Telegraph την Πέμπτη ότι «αυτό κατηγορηματικά δεν συνέβη».

Ένα ξεχωριστό έγγραφο που αποκαλύφθηκε την Πέμπτη αναφέρεται στον Κλίντον, ο οποίος «ταξίδεψε με τον Τζέφρι Επστάιν και τη Γκισλέιν Μάξγουελ και μπορεί να έχει πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά της Μάξγουελ και του Επστάιν στη σεξουαλική διακίνηση».

Εκπρόσωπος του Κλίντον παρέπεμψε σε δήλωση του από το 2019, στην οποία αναφέρεται ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν γνωρίζει τίποτα για τα τρομερά εγκλήματα» για τα οποία ο Επστάιν δήλωσε ένοχος και κατηγορήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι δεν είχε μιλήσει με τον γνωστό παιδόφιλο «εδώ και πάνω από μια δεκαετία».

Στην ίδια δήλωση ανέφερε ότι ο Κλίντον έκανε συνολικά τέσσερα ταξίδια με το αεροπλάνο του Επστάιν το 2002 και το 2003 σε σχέση με την εργασία του για το Ίδρυμα Κλίντον.

Τα νέα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περιείχαν δεκάδες ισχυρά και διάσημα ονόματα, που κάποτε συναναστρέφονταν ή εργάζονταν με τον παιδόφιλο. Του Κλίντον είναι ένα μόνο από αυτά που περιλαμβάνονται σε έναν μακρύ κατάλογο ονομάτων, από τον πρίγκιπα Άντριου μέχρι τον επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ.

Πηγές ανέφεραν ότι την Παρασκευή και ενδεχομένως τη Δευτέρα θα κατατεθούν και άλλα έγγραφα, συνολικά 240 – και αναμένεται να κατονομάσουν συνολικά περισσότερους από 170 συνεργάτες, πρώην υπαλλήλους και θύματα του Επστάιν, σύμφωνα με τη New York Post.

Ο Τζέφρι Επστάιν, με ισχυρές οικονομικές και πολιτικές διασυνδέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και το εξωτερικό, κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς νεαρών κοριτσιών, αλλά η αυτοκτονία του δι’ απαγχονισμού στη φυλακή, τον Αύγουστο του 2019 στη Νέα Υόρκη, σταμάτησε τις δικαστικές ενέργειες σε βάρος του.

Σχετικά Άρθρα