Τι έγραφε ο Έπσταϊν για τον ισχυρισμό ότι ο Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικες

 Τι έγραφε ο Έπσταϊν για τον ισχυρισμό ότι ο Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικες

Ο Τζέφρι Έπσταϊν ήταν έτοιμος να προσφέρει χρήματα ως «αμοιβή» σε οποιονδήποτε φίλο ή γνωστό της Βιρτζίνια Τζιουφρέ, της Αμερικανίδας που τον κατήγγειλε δημόσια για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, θα μπορούσε να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της ήταν αναληθείς.

Τα παραπάνω έγραφε ο ίδιος ο μεγιστάνας σε email που είχε στείλει στην Γκισλέιν Μάξγουελ στις 12 Ιανουαρίου του 2015, λίγο καιρό αφού η Τζιούφρε κινήθηκε νομικά εναντίον του. Το email δόθηκε εχθές στη δημοσιότητα μαζί με άλλα δικαστικά έγγραφα που συνδέουν τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο με ηχηρά ονόματα της αμερικανικής και βρετανικής ελίτ.

Στο email που έστειλε στην πρώην ερωμένη και συνεργό του στην κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, ο παιδόφιλος μεγιστάνας ανέφερε τα εξής: «Μπορείς να προσφέρεις αμοιβή σε οποιονδήποτε από τους φίλους, τους γνωστούς ή τους συγγενείς της Βιρτζίνια είναι πρόθυμος να βοηθήσει να αποδειχθούν ψευδείς οι ισχυρισμοί της. Οι πιο ισχυροί [ισχυρισμοί] είναι αυτός με το δείπνο με τον Κλίντον και η νέα εκδοχή στις Παρθένες Νήσους ότι ο Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικα άτομα».

Υπενθυμίζεται ότι ο διάσημος θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ, που έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), έφυγε από τη ζωή το 2018. Ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνούσε μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Βρετανός επιστήμονας είχε επισκεφθεί το διαβόητο νησί του Έπσταϊν το 2006 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου σε γειτονικό νησί, και είχε φωτογραφηθεί εκεί. Συγκεκριμένα είχε παρευρεθεί σε ένα μπάρμπεκιου και είχε συμμετάσχει σε μια ξενάγηση του βυθού με υποβρύχιο, σύμφωνα με την Telegraph.

Δεν είναι σαφές γιατί ο Αμερικανός παιδόφιλος – ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019 – ήθελε να διαψεύσει τον εν λόγω αναπόδεικτο ισχυρισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, πολιτικοί και επιχειρηματίες επισκέπτονταν κατά καιρούς το νησί του απολαμβάνοντας τη φιλοξενία του.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά Άρθρα