Λίστα Έπσταϊν/Στη δημοσιότητα οι πελάτες του παιδόφιλου- Κλίντον, Κόπερφιλντ, Γούντι Άλεν- Πρίγκιπες, διάσημοι, πρωθυπουργοί

 Λίστα Έπσταϊν/Στη δημοσιότητα οι πελάτες του παιδόφιλου- Κλίντον, Κόπερφιλντ, Γούντι Άλεν-  Πρίγκιπες, διάσημοι, πρωθυπουργοί

Τα αποσφραγισμένα ονόματα των συνεργατών-πελατών του παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν περιέχονταν σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν ως μέρος της αγωγής της κατήγορου του Epstein, Virginia Giuffre, κατά της Ghislaine Maxwell – συνεργάτιδας του Επσταιν. Αυτά τα ονόματα 150 τον αριθμό δόθηκαν τη νύχτα στη δημοσιότητα από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης

Μεταξύ τους, από τα πλέον ηχηρά, περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο πρίγκιπας Άντριου, ο Μάικλ Τζάκσον, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ο καθηγητής και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, αλλά και δεκάδες ονόματα επιφανή στον χώρο τους που πέρασαν από το ιδιωτικό αεροσκάφος του Έπσταϊν.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν αποσπάσματα καταθέσεων. Πριν από την αποσφράγιση, τα ονόματα καταγράφηκαν στα δικαστικά έγγραφα ως παραλλαγές του J Doe. Πολλά από τα ονόματα είναι άτομα που είχαν αναγνωριστεί δημόσια ως συνεργάτες του Epstein πριν από αυτή την αποσφράγιση.

Αλλά ονόματα έχουν παραμείνει σφραγισμένα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ανήκουν σε παιδιά-θύματα, αναφέρει το BBC.

Από περισσότερα από 100 άτομα που κατονομάζονται, ορισμένοι κατηγορούνται για αδικήματα, ενώ άλλοι στα δικαστικά αρχεία είναι πιθανοί μάρτυρες.

ΟΝΟΜΑΤΑ:

  • Μπιλ Κλίντον, πρίγκιπας Άντριου, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμς Μπερνς, η Κάθριν Ρούμλερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, ο αριστερός καθηγητής και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων Ριντ Χόφμαν, ο Λόρενς Σάμερς, πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ και διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου υπό τον Ομπάμα, ο Γούντι Άλεν, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Θορμπγιόρν Γιάγκλαντ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ και ο πρώην πρόεδρος της Barclays, Τζες Στάλεϊ, ο δισεκατομμυριούχος Glenn Dubin, ο πρώην ιδιωτικός του σεφ Rinaldo Rizzo, ο μάγος David Copperfield, Tony Figueroa, ο ιδρυτή της Limited Brands και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Victoria’s Secret, Lex Wexner, κατηγοροι του Επστάιν όπως η Johanna Sjoberg και η Annie Farmer. 

Κατά τη Wall Street Journal, μεταξύ των επιφανών που χρησιμοποιούσε ο Έπσταϊν για να διευκολύνει το sex trafficking του οποίου ηγείτο (είτε το γνώριζαν εκείνοι, είτε όχι) είναι ακόμη:

  • η Βέρα Γουάνγκ (θύματα του Έπσταϊν κατέθεσαν πως ο μαστροπός και παιδόφιλος χρησιμοποιούσε το όνομα της σχεδιάστριας, προκειμένου να πείθει τα θύματα του πως δούλευε επί της καριέρας τους στο μόντελινγκ -η Γουάνγκ δήλωσε άγνοιας)
  • η Ναόμι Κάμπελ (ένα μοντέλο από την Ουκρανία κατέθεσε πως είχε πάει σε πασαρέλα της Κάμπελ στο Παρίσι, όπου την εντόπισε ο Έπσταϊν. Μετά έστειλε ένα μοντέλο από τη Ρωσία να της πει πως ήταν φιλάνθρωπος και φίλος της Κάμπελ, άρα θα μπορούσε να βοηθήσει την καριέρα της)
  • ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Θόρμπιορν Γιάγκλαντ (ένα από τα θύματα του Έπσταϊν δήλωσε πως της είχε δείξει email του πολιτικού στο οποίο ανέφερε πως θέλει να τη συναντήσει)
  • ο Ρόμπερτ Κένεντι Jr (είχε πετάξει δυο φορές με το αεροσκάφος του Έπσταϊν, γεγονός που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος. Στην πτήση ήταν και η οικογένεια του, με τη γυναίκα του να έχει «κάποιου είδους σχέση» με τη Μάξουελ),
  • ο Σεργκέι Μπριν (ο συνιδρυτής του Google είχε λάβει συμβουλές από τον Έπσταϊν για το πώς να φτιάξει ένα παράδεισο φοροαπαλλαγής),
  • ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ (ήταν τακτικός καλεσμένος στο σπίτι του Έπσταϊν στο Upper East Side της Νέας Υόρκης, μεταξύ 2013 και 2017, ενώ ταξίδευε με το τζετ του χρηματιστή),
  • ο Μπιλ Γκέιτς (η σχέση του με τον Έπσταϊν ήταν γνωστή εδώ και χρόνια. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν πως ο εκ των πλουσιότερων κατοίκων της Γης είχε σχέση με μια παίκτρια του μπριτζ, ονόματι Μίλα Αντόνοβα στις αρχές του 2010 και ο Έπσταϊν επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την πληροφορία εναντίον του Γκέιτς),
  • ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς (στα έγγραφα υπάρχουν τρεις προγραμματισμένες συναντήσεις το 2014, όταν ο Μπερνς δούλευε για τον Μπαράκ Ομπάμα),
  • η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, Κάθριν Ρούεμλερ,
  • ο αριστερός καθηγητής και ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι,
  • ο πρώην πρόεδρος της Barclays, Τζες Στέιλι,
  • ο συνιδρυτής του Paypal, Πίτερ Τιλ,
  • ο Γούντι Άλεν,
  • ο ιδιοκτήτης της ομάδας Aston Martin της Formula 1, Λόρενς Στρολ και
  • ο πρώην CEO της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον.

Όταν διέταξε την αποδέσμευση των φακέλων, η δικαστής της Νέας Υόρκης Λορέτα Πρέσκα είπε ότι πολλοί από τους κατονομαζόμενους είχαν ήδη αναγνωριστεί από τα μέσα ενημέρωσης ή στην ποινική δίκη του Μάξγουελ.

Πρόσθεσε ότι πολλοί άλλοι δεν προέβαλαν αντίρρηση για τη δημοσιοποίηση των εγγράφων. Διέταξε επίσης να παραμείνουν διορθωμένα ορισμένα ονόματα επειδή θα ταυτοποιούσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Τα αρχεία περιλαμβάνουν αναφορές στην Johanna Sjoberg, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας Άντριου της έπιασε το στήθος ενώ καθόταν σε έναν καναπέ μέσα στο διαμέρισμα του Epstein στο Μανχάταν το 2001. Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι ισχυρισμοί της είναι «κατηγορηματικά αναληθή».

  • Το 2022, η βρετανική βασιλική οικογένεια πλήρωσε εκατομμύρια στην Virginia Giuffre για να διευθετήσει μια αγωγή που υπέβαλε ισχυριζόμενη ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 17 ετών.

Ο πρίγκιπας Andrew είπε ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ την Giuffre και αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της.

diki_epstain_2_4f945.jpg
Η Virginia Giuffre, η οποία έχει δηλώσει ότι ήταν θύμα sex trafficking από τον Jeffrey Epstein

Η περίπτωση Κλίντον

Στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, αν και δεν υπάρχει καμία υποψία παρανομίας από πλευράς του. Όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν, οι εκπρόσωποί του αναφέρθηκαν σε δήλωση που εξέδωσε το 2019 λέγοντας ότι «δεν γνωρίζει τίποτα» για τα εγκλήματα του Επστάιν.

Σύμφωνα με τα αρχεία, η κ. Sjoberg κατέθεσε ότι ο Epstein της είπε κάποτε ότι στον Κλίντον «του αρέσουν τα μικρά», εννοώντας κορίτσια. Ο Μπιλ Κλίντον είχε σχέση με μια 22χρονη Μόνικα Λεβίνσκι ασκούμενη στον Λευκό Οίκο ενώ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

  • Τα αρχεία περιλαμβάνουν μαρτυρία από την Μάξγουελ που επιβεβαιώνει ότι ο Κλίντον ταξίδεψε στο ιδιωτικό τζετ του Έπσταϊν, αλλά δεν ήξερε πόσες φορές.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ταξίδεψε με το αεροπλάνο του Έπσταϊν σε ανθρωπιστικά ταξίδια στην Αφρική στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και εκείνη την εποχή επαίνεσε τον Έπσταϊν ως αφοσιωμένο φιλάνθρωπο, αν και είπε ότι αργότερα διέκοψε τις σχέσεις μαζί του.

  • Η δήλωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ το 2019 ανέφερε ότι στα ταξίδια του στο αεροσκάφος του Έπσταϊν συνόδευαν προσωπικό από το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, το Ίδρυμα Κλίντον.

Ωστόσο, τα δικαστικά έγγραφα περιλαμβάνουν ένα τμήμα όπου ο δικηγόρος της Γκίσλεν Μάξγουελ προσπαθεί να καταρρίψει μια αναφορά των μέσων ενημέρωσης ότι λίγο μετά την αποχώρησή του από το γραφείο, ο Κλίντον ταξίδεψε στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική.

λιστα επσταιν

Ένας δικηγόρος της Maxwell είπε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ «στην πραγματικότητα δεν ταξίδεψε στο Little St James Island, ούτε ήταν παρών στο Little St James Island μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2001 και 1ης Ιανουαρίου 2003».

Ντόναλντ Τραμπ

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης μαρτυρία από την κα Sjoberg, η οποία λέει ότι ο Epstein της είπε ότι θα επικοινωνούσε με τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς πήγαιναν σε ένα από τα καζίνο του στο New Jersey.

«Ο Τζέφρι είπε «Τέλεια, θα καλέσουμε τον Τραμπ»», κατέθεσε, αφού οι πιλότοι ενημέρωσαν ότι το αεροπλάνο τους δεν μπορούσε να προσγειωθεί στη Νέα Υόρκη και ότι θα έπρεπε να σταματήσει στο Ατλάντικ Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ.

Τα έγγραφα ωστόσο δεν περιέχουν καμία αδικοπραγία του Τραμπ. Η κ. Sjoberg ρωτήθηκε σε ένα σημείο της κατάθεσης εάν έκανε ποτέ μασάζ στον κ. Τραμπ και εκείνη απαντά: «Όχι».

Η κα Sjoberg κατέθεσε επίσης ότι γνώρισε τον μουσικό Michael Jackson και τον μάγο David Copperfield μέσω του Epstein, αν και δεν ισχυρίστηκε ότι διέπραξαν κάποια αδικοπραγία.

  • Ο Γάλλος πράκτορας μοντέλων Jean-Luc Brunel, ο οποίος αυτοκτόνησε σε μια φυλακή του Παρισιού το 2022 ενώ περίμενε κατηγορίες για βιασμό, αναφέρεται επίσης πολλές φορές.

Στην κατάθεσή της, η Virginia Giuffre λέει ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ με εξέχουσες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη του Νέου Μεξικού, Bill Richardson. Πριν από το θάνατό του πέρυσι, ο κ. Richardson αρνήθηκε ότι συναντήθηκε ποτέ με την κα Giuffre και δεν κατηγορήθηκε για κανένα έγκλημα.

  • Ο Alfredo Rodriguez, ένας οικιακός υπάλληλος που είχε επιφορτιστεί με την ασφάλεια του Epstein, περιέγραψε την Maxwell ως “το αφεντικό” στην κατάθεσή του, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου.

Ο Ροντρίγκεζ, ο οποίος πέθανε το 2015, του είπαν να έχει μετρητά ανά πάσα στιγμή για να τα δίνει σε κορίτσια γυμνασίου και στα κορίτσια που βοηθούσαν στη στρατολόγηση του Έπσταϊν, αναφέρουν τα έγγραφα.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου 2019 για σεξουαλική εμπορία. Βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις 10 Αυγούστου του ίδιου έτους. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι απαγχονίστηκε. Η Γκίσλεν Μάξγουελ, κόρη του μεγιστάνα των εκδόσεων Ρόμπερτ Μάξγουελ, εκτίει σήμερα ποινή φυλάκισης 20 ετών για το ρόλο της ως στρατολόγος για τον Έπσταϊν. Οι δικηγόροι της έχουν ασκήσει έφεση κατά της ποινής, καθώς όπως λένε οι δικηγόροι της «υποστηρίζει σθεναρά την αθωότητά της».

Σχετικά Άρθρα