«Ανασκόπηση» 2023: Το ChatGPT έχει… παραισθήσεις! – Ο Μπάιντεν έχασε τις εκλογές – Ο Τσίπρας πάλι πρωθυπουργός

 «Ανασκόπηση» 2023: Το ChatGPT έχει… παραισθήσεις! – Ο Μπάιντεν έχασε τις εκλογές – Ο Τσίπρας πάλι πρωθυπουργός

Το 2023 ήταν -μεταξύ άλλων- η χρονιά του ChatGPT σύμφωνα με τις περισσότερες ανασκοπήσεις ελληνικών και ξένων ΜΜΕ. Για την ακρίβεια, είναι η χρονιά που “άνοιξαν” για χρήση από το ευρύ κοινό κάποιες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, με πρώτο το chatbot της OpenAI για να ακολουθήσουν κι άλλες από την Microsoft και τη Google, κάνοντάς τις mainstream.

Το AnatropiNews παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και των chatbots με αφιερώματα και σειρά άρθρων για την επίδρασή τους σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ετσι λοιπόν, κλείνοντας την χρονιά, είπαμε να ρωτήσουμε τα δύο πιο δημοφιλή chatbots να μας πουν ποια ήταν τα πιο σημαντικά γεγονότα του 2023 κατά την… άποψή τους. Και πρώτα απευθυνθήκαμε στο ChatGPT της OpenAI. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό:

«Λυπάμαι, αλλά δεν έχω πρόσβαση σε πραγματικά δεδομένα μετά τον Ιανουάριο του 2023, και δεν μπορώ να παρέχω πληροφορίες για γεγονότα που έχουν συμβεί μετά από αυτήν την ημερομηνία. Συνιστώ να ελέγξετε πηγές ειδήσεων ή άλλες αξιόπιστες πηγές για να μάθετε τα πιο πρόσφατα γεγονότα του 2023» ήταν η απάντηση. Να θυμίσουμε βέβαια ότι μέχρι το καλοκαίρι που μας πέρασε, το ChatGPT της OpenAI διέθετε πληροφορίες μέχρι και το έτος 2021, οπότε έχει ήδη κάνει κάποια βήματα παραπάνω.

Στη συνέχεια ρωτήσαμε το Bard, το chatbot της Google που μάλλον περνάει, παραμονή Χριστουγέννων, κάποιο βαρύ… hangover! Δεν εξηγείται διαφορετικά ο απολογισμός του 2023 που έκανε και που έπεσε έξω στο 90%.

Ιδού οι απαντήσεις με τον δικό μας σχολιασμό:

«Τα πιο σημαντικά γεγονότα του 2023 ήταν τα εξής:

  • Η επανεκλογή του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ως προέδρου της Βραζιλίας, ο οποίος νίκησε τον Ζαΐρ Μπολσονάρο στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Η νίκη του Λούλα σηματοδοτεί την επιστροφή του αριστερού κινήματος στην εξουσία στη Βραζιλία, μετά από 16 χρόνια.

(ΛΑΘΟΣ: Ο Λούλα επανεξελέγη στις εκλογές του 2022! Ορκίστηκε πρόεδρος την 1 Ιανουαρίου του 2023)

  • Ο σεισμός 7,8 ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία στις 24 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες χιλιάδες. Ο σεισμός ήταν ο πιο καταστροφικός στην περιοχή τα τελευταία 50 χρόνια.

(ΛΑΘΟΣ: Ο καταστροφικό σεισμός που έπληξε Τουρκία και Συρία έγινε στις 6 Φεβρουαρίου του 2023)

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ANATROPINEWS

Σχετικά Άρθρα