Κουμουνδούρου: Ενισχύεται ο Παππάς, σε απόσταση ο Πολάκης- Ίντριγκες στην πορεία προς το συνέδριο…

 Κουμουνδούρου: Ενισχύεται ο Παππάς, σε απόσταση ο Πολάκης- Ίντριγκες στην πορεία προς το συνέδριο…

Εκ των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη δύο είναι αυτοί που γνωρίζουν τα μυστικά που κινούν τους κομματικούς μηχανισμούς και μπορούν να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς στο συνέδριο του Φεβρουαρίου. Κι αυτό για τους γνωρίζοντες είναι σημαντικό διότι η νέα Κ.Ε (που δεν θα προκύψει ως φαίνεται με απευθείας εκλογή) και το συνεδριακό σώμα θα δράσουν αποφασιστικά εάν στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χάσει (και στις κάλπες) την τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ προβάλλει -λιγότερο ή περισσότερο- ως η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην αντιπολίτευση.

Οι δύο είναι οι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης, με τον πρώτο να έχει σαφές προβάδισμα στην …γνώση των μυστικών του κομματικού μηχανισμού. Παλαιότερα ήταν φίλοι, τώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κρατά αποστάσεις από τον συντονιστή των τομεαρχών. Τον τελευταίο λέγεται πως κρατά σε σχετική απόσταση και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος σε μια προσπάθεια να απογαλακτισθεί και να εγκαθιδρύσει δικιά του ομάδα στελεχών, αρκετά από τα οποία ίσως προέλθουν από τα think tank της Διάνας Βουτυράκου και από εθελοντές.

Ο έμπειρος και σοφός Γιάννης Δραγασάκης έθεσε, μάλιστα, πρόωρα θέμα ηγεσίας για μετά τις ευρωεκλογές, εφόσον οι στόχοι δεν επιτευχθούν, και προς τούτο γίνονται διακριτικά και οι σχετικές προετοιμασίες ενόψει συνεδρίου.

Κορυφαία στελέχη έλεγαν πως εξεπλάγησαν με την επιθετική αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη εναντίον των “11” και ειδικότερα κατά των Αλέξη Χαρίτση και Ευκλείδη Τσακαλώτου σχετικά με την ψήφιση διατάξεων για τους servicers. Μαθαίνω πως η αναφορά περί “αυλικών” δεν υπήρχε στο κείμενο της ομιλίας το οποίο είχαν δει πριν εκφωνηθεί το δίδυμο των γραμματέων (Σβίγκου, Βασιλειάδης) και άλλα στελέχη. Η φράση που έβαλε φωτιές εκστομίστηκε, όμως, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες. “Δάκτυλος” Πολάκη, λένε, πως δεν υπήρξε και χρεώνουν την επιθετική αναφορά που φουντώνει την εσωστρέφεια στον σύμβουλο του προέδρου, Νίκο Μωραϊτη. Τον στιχουργό που δραστηριοποιείται πολύ έντονα στα social media και φαίνεται πως επηρεάζει τον Στέφανο Κασσελάκη περισσότερο από οιονδήποτε άλλο.

Κρατώ για το τέλος κάτι που μου μεταφέρθηκε από μετριοπαθές κορυφαίο στέλεχος: Η μακρά απουσία Κασσελάκη για τις εορτές σε Νέα Υόρκη και Τέξας, ακόμα δε περισσότερο η περιοδεία του από την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική μέχρι την δυτική ακτή των ΗΠΑ προς άγραν επιστολικών ψήφων της ομογένειας, θα αφήσει κενό κατά την κρίσιμη περίοδο διαμόρφωσης των συσχετισμών στο συνέδριο. Κι εκεί κάποιοι θα αδράξουν την ευκαιρία…

Σχετικά Άρθρα