Η ατζέντα Κασσελάκη: Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη, “World Tour”, συνέδριο, θητεία στον Αυλώνα και μετά…ευρωεκλογές

 Η ατζέντα Κασσελάκη: Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη, “World Tour”, συνέδριο, θητεία στον Αυλώνα και μετά…ευρωεκλογές

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιχειρήσει να πλησιάσει το ρεκόρ του Φιλέας Φογκ. Ο ήρωας του Ιουλίου Βερν στο “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”, φυσικά, παραμένει αξεπέραστος (κατ΄ αναλογία, πάντοτε, με τα μέσα μεταφοράς εκείνης της εποχής), όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει βάλει τους δικούς του στόχους.

Η επιστολική ψήφος στις ευρωεκλογές κινητοποιεί τον Στέφανο Κασσελάκη και αρχίζει ταξίδια στη ελληνική διασπορά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ως ομογενής είναι αλήθεια πως διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα από άλλους πολιτικούς αρχηγούς καθώς μπορεί να μιλήσει την γλώσσα των Ελλήνων της Διασποράς. Θα φανεί.

Πρώτα από όλα έχει προγραμματίσει τα Χριστούγεννα να τα περάσει στη Νέα Υόρκη μαζί με την οικογένειά του. Δηλαδή μετά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, φεύγει για Νέα Υόρκη. Εκεί θα απολαύσει την εορταστική ατμόσφαιρα του Μανχάταν αλλά και της “ελληνικής” Αστόρια και είναι βέβαιο πως ια τροφοδοτεί καθημερινά τα social media με εικόνες και βίντεο.

Εν συνεχεία ξεκινά περιοδείες σε Καναδά, Μελβούρνη, Γιοχάνεσμπουργκ και Ευρώπη για να βρεθεί κοντά στην ομογένεια. Οι επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές στην ομογένεια ήταν χαμηλές, τώρα, δε, με την επιστολική ψήφο αναμένεται να ψηφίσουν πολλοί περισσότεροι και ως εκ τούτου το συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Εάν έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απουσιάζει από την Ελλάδα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου θα προετοιμάζει το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Αναμένεται να επιστρέψει περί τα τέλη Ιανουαρίου από το “world tour”, το ερώτημα είναι τι θα βρει όταν γυρίσει καθώς οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν έντονες και ήδη αρκετά στελέχη που έχουν παραμείνει στο κόμμα εκφράζουν δυσφορία σχετικά με την απουσία στρατηγικής και την μη ορθολογική λειτουργία των οργάνων.

Ποιός ή ποιοί θα διευθύνουν το κόμμα κατά την μακρά απουσία του; Ενδιαφέρον ερώτημα χωρίς εύκολη απάντηση, αν και ο μεν διευθυντής του γραφείου του προέδρου Μανώλης Καπνισάκης θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Παππάς θα έχει διπλό ρόλο: μαζί με τον Σωκράτη Φάμελλο στο να δώσουν τον τόνο της αντιπολιτευτικής τακτικής στη Βουλή, όσο και στην προετοιμασία των… συσχετισμών του συνεδρίου. Είναι γνωστό πως ο πρώην υπουργός και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα έχει “εκπαιδευτεί” με επιτυχία σχετικά.

Η θητεία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ειδοποίησε τα μέλη του κόμματός του ότι πρόκειται να καταταγεί στρατιώτης, για να εκπληρώσει τη θητεία του ως Έλληνας της ομογένειας.

Μόλις ολοκληρωθεί το συνέδριο του κόμματος, στα τέλη Φεβρουαρίου, ο κ. Κασσελάκης θα καταταγεί στα τεθωρακισμένα στον Αυλώνα, όπου θα υπηρετήσει για 20 ημέρες. Και ξέρετε τι άλλο είπε στους συνεργάτες του σχετικά με την θητεία του;

Ό,τι στη διάρκεια των 20 ημερών της βασικής εκπαίδευσης δεν πρόκειται να κάνει χρήση, ούτε του επισκεπτηρίου (που δικαιούται), αλλά ούτε της εξόδου που επίσης δικαιούται μετά την ορκωμοσία του.

Ευρωεκλογές

Αρνείται ως αρχηγός κόμματος να είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής, όπως διαλαλεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, όπως γράφει ο “Βηματοδότης”. Και τούτο γιατί:

  1. Θεωρεί ότι εάν τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του θα είναι μια πράξη καθαρά επικοινωνιακή.
  2. Δεν έχει καμία αμφιβολία, όπως λέει ότι θα εκλεγεί, αλλά προτιμά αντί αυτού να εκλεγεί στη θέση του, ένας ευρωβουλευτής που να γνωρίζει τα θέματα, να μπορεί να στρωθεί στη δουλειά και
  3. Στο κόμμα υπάρχουν πολλά άξια στελέχη που μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα του ευρωβουλευτή.

Μένει ωστόσο στις αρχές του χρόνου να αποκαλύψει τις προθέσεις του για τα πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟ Νίκος Παππάς συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν και δεν έχει λάβει αποφάσεις, ενώ είναι βέβαιο πως υποψήφιος θα είναι ο προσφάτως ορισθείς σύμβουλος του προέδρου στα Ευρωπαϊκά θέματα, καθηγητής Νίκος Φαραντούρης.

Σχετικά Άρθρα