ΕΕ: Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία πρότειναν κυρώσεις στη Χαμάς και ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά Εβραίων εποίκων

 ΕΕ: Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία πρότειναν κυρώσεις στη Χαμάς και ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά Εβραίων εποίκων

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει ειδικό πλαίσιο κυρώσεων κατά της οργάνωσης Χαμάς.

Αυτό, ως «ισχυρό πολιτικό μήνυμα» σχετικά με την αποφασιστικότητα της στάσης της ΕΕ απέναντι στην οργάνωση την ώρα που οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών συναντώνται για να εξετάσουν πιθανά επόμενα βήματα απέναντι στην κρίση στη Μέση Ανατολή.

Μεταξύ των πιθανών μέτρων που θα συζητηθούν είναι η επιβολή κυρώσεων επί των οικονομικών της Χαμάς και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για εβραίους εποίκους που ευθύνονται για τη βία στην Δυτική Όχθη.

Μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή δέσμευση

Σε επιστολή τους προς τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών μεγαλύτερων χωρών της Ενωσης αναφέρουν ότι είναι σημαντικό η ΕΕ να λάβει “όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς και των υποστηρικτών της”.

«Αυτό συνεπάγεται μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή δέσμευση τόσο κατά των υποδομών και της οικονομικής υποστήριξης της Χαμάς, όσο και για την απομόνωση και διεθνή απονομιμοποίηση της οργάνωσης, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τους Παλαιστίνιους ή τις νόμιμες επιδιώξεις τους», αναφέρεται στην επιστολή.

Σχετικά Άρθρα