Ηχηρή παραίτηση Δραγασάκη λίγο πριν από τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής – Αιχμές για την ηγεσία- Η επιστολή στον Κασσελάκη

 Ηχηρή παραίτηση Δραγασάκη λίγο πριν από τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής – Αιχμές για την ηγεσία- Η επιστολή στον Κασσελάκη

Λίγες ώρες πριν συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο, παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης όπως αναφέρει σε επιστολή του στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου την οποία κοινοποιεί και στον Στέφανο Κασσελάκη.

Το κορυφαίο στέλεχος χρησιμοποιεί σκληρά λόγια για τη νέα ηγεσία, αναφέροντας πως «με την υποψηφιότητα Κασσελάκη, οι περισσότεροι από αυτούς που καλλιεργούσαν το αφήγημα του “εσωτερικού εχθρού” έγιναν, παραδόξως (;), ο στρατός του Στέφανου Κασσελάκη. Πριν ακόμη εκλεγεί, είχαν διαμορφωθεί οι Ηρακλείς του νέου στέμματος και ζητούσαν “εδώ και τώρα” “αποπαρασίτωση” και “εκκαθαρίσεις”».

«Η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής» αναφέρει ο κ. Δραγασάκης

Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι «όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ». Διευκρινίζει πάντως ότι «παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ολόκληρη η επιστολή Δραγασάκη

« Αγαπητή Ράνια, με την επιστολή αυτή παραιτούμαι από την ΚΕ. Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο: “η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”

»Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο ο οποίος ελπίζω να γίνει εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος. Με συντροφικούς χαιρετισμούς/ Γιάννης Δραγασάκης».

  • Εν τω μεταξύ με την ομιλία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στόχος της Κ.Ε. είναι να προχωρήσει μπροστά το κόμμα, μετά τις αποχωρήσεις και τη διάσπαση που προηγήθηκε (με τη δημιουργία μάλιστα ενός νέου κοινοβουλευτικού φορέα, της Νέας Αριστεράς), και με το βλέμμα στο Συνέδριο που αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου. Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της ανασυγκρότησης των οργανώσεων μελών και των νομαρχιακών. 

Στην εν λόγω συνεδρίαση ο αριθμός των συμμετεχόντων θα πλησιάσει ξανά τους 300, καθώς τα περίπου 100 μέλη της Κ.Ε. που αποχώρησαν με τη διάσπαση, έχουν αντικατασταθεί από επιλαχόντες, αν και όχι στο σύνολό τους. 

Ολόκληρη η επιστολή

Προς

Ράνια Σβίγγου, γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση

Στέφανο Κασσελάκη, Πρόεδρο

Αθήνα, 08/12/23

Αγαπητή Ράνια

Με την επιστολή αυτή παραιτούμαι από την ΚΕ.

Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο:

Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο:

«…η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο ο οποίος ελπίζω να γίνει εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δραγασάκης».