Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη – Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός – Πού στρέφονται οι έρευνες για τον δράστη

 Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη – Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός – Πού στρέφονται οι έρευνες για τον δράστη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και οι 424 που προσήχθησαν για τα επεισόδια στου Ρέντη στην διεύθυνση Αλλοδαπών αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε βαρύτατα κατά τα επεισόδια εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε στου Ρέντη, όταν άγνωστος εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Η φωτοβολίδα τον βρήκε στο μηρό. Η ναυτική φωτοβολίδα, που έχει την ιδιότητα να μην σβήνει, έμεινε για ώρα μέσα στον μηρό του αστυνομικού και συνέχιζε να καίει, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία, και φέρεται να έχει βρει τη μηριαία αρτηρία.

Όσον αφορά στις έρευνες για τον δράστη της επίθεσης η αστυνομία έχει στα χέρια της το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας και είναι πολύ πιθανό, σε αυτό να υπάρχουν αποτυπώματα ή DNA.

  • Σύμφωνα με τον ALPHA, οι δράστες των επεισοδίων κλείστηκαν μέσα στο γήπεδο, πήγαν στις τουαλέτες, έβγαλαν τις full face και τους έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο, δεν κάηκαν ολοσχερώς και έτσι έχουν μείνει αποτυπώματα και DNA.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η εισαγγελέας ζήτησε να ερωτηθούν όλοι οι προσαχθέντες αν επιθυμούν να δώσουν δείγμα DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται, ότι κάποιος είναι υποχρεωμένος να δώσει δείγμα DNA μόνο όταν έχει συλληφθεί.

  • Έτσι, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως όσοι δεν δέχθηκαν να δώσουν DNA, θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά και θα ερευνηθούν οι λόγοι της άρνησης τους.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν επίσης να εντοπίσουν ίχνη πυρίτιδας, προκειμένου να καταλήξουν στον δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού.

Σχετικά Άρθρα