Δημοσκόπηση GPO: Κυριαρχία ΝΔ, εδραιώνεται στη 2η θέση το ΠΑΣΟΚ, 3ος ο ΣΥΡΙΖΑ – Το ποσοστό για τη Νέα Αριστερά και η έκπληξη για τις Ευρωεκλογές

 Δημοσκόπηση GPO: Κυριαρχία ΝΔ, εδραιώνεται στη 2η θέση το ΠΑΣΟΚ, 3ος ο ΣΥΡΙΖΑ – Το ποσοστό για τη Νέα Αριστερά και η έκπληξη για τις Ευρωεκλογές

Στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, η ΝΔ παραμένει πρώτη με 35,7%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,1%, ο ΣΔΥΡΙΖΑ με 9,8%, το ΚΚΕ με 8,9%, Ελληνική Λύση 5,4%, Σπαρτιάτες 3,2% ενώ κάτω από το όριο είναι η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 5 έως 7 Δεκεμβρίου, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του νέου φορέα που δημιούργησαν οι 11 βουλευτές με τη Νέα Αριστερά στην πρόθεση ψήφου να βρίσκεται στο 2,5%.

Την είδηση της δημιουργίας της νέας πολιτικής κίνησης παρακολούθησε ή πληροφορήθηκε περίπου το 90% των πολιτών, δείγμα του ενδιαφέροντος που προκαλεί η κατάσταση στον πολιτικό χώρο ο οποίος εκτείνεται από τη ριζοσπαστική και την ανανεωτική Αριστερά έως και το Κέντρο.

Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τη δημοσκόπηση είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θεωρούν πολύ και αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τη «Νέα Αριστερά» στις επερχόμενες ευρωεκλογές και το οποίο αθροίζεται στο 5,8% επί του συνόλου, με το 2,4% να εμφανίζεται βέβαιο για την επιλογή του και το 3,4% να τη θεωρεί αρκετά πιθανή.

Η εκλογική επιρροή της «Νέας Αριστεράς», όπως και των υπόλοιπων κομμάτων αποτυπώνεται στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου, όπου ο νεοεισερχόμενος σχηματισμός καταγράφει ποσοστό της τάξης του 2,5%, πολύ κοντά στο κοινοβουλευτικό όριο εισόδου.

Σχετικά Άρθρα