Χαμάς: Αποκρούσαμε ισραηλινή επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων -Ψυχολογικός πόλεμος λέει το Ισραήλ

 Χαμάς: Αποκρούσαμε ισραηλινή επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων -Ψυχολογικός πόλεμος λέει το Ισραήλ

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν ότι απέκρουσαν επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων από τις ειδικές ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στην Λωρίδα της Γάζας. Είπε, ακόμα, ότι η ισραηλινή ομάδα υπέστη μεγάλο αριθμό απωλειών και ένα όμηρος σκοτώθηκε κατά το περιστατικό.

«Δεν θα σχολιάσουμε τον ψυχολογικό πόλεμο που συνεχίζει να διεξάγει η Χαμάς κατά του λαού του Ισραήλ», δήλωσε ο Εϊλόν Λεβί, εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων όταν ερωτήθηκε σχετικά.

Ισραήλ: «Η Χαμάς καθολικά υπεύθυνη για την ασφάλεια και την υγεία των ομήρων»

«Καθιστούμε την Χαμάς καθολικά υπεύθυνη για την ασφάλεια και την υγεία των ομήρων αυτών», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας το ισραηλινό αίτημα να δοθεί πρόσβαση στον Ερυθρό Σταυρό για να επισκεφθεί τους ομήρους.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ ανακοίνωσαν μέσω του Telegram ότι οι δυνάμεις της ανακάλυψαν μονάδα των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού να πραγματοποιεί επιχείρηση διάσωσης και επετέθησαν εναντίον της σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς στρατιώτες. Δεν διευκρίνισαν τον τόπο του περιστατικού.

Αν και η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε όμηρος ισραηλινός στρατιώτης που κατονομάσθηκε ως Σά’αρ Μπαρούχ, στον κατάλογο των ομήρων που έχει δώσει στην δημοσιότητα το Ισραήλ περιλαμβάνεται ο Σάχαρ Μπαρούχ, πολίτης, φοιτητής, 24 ετών.

Σχετικά Άρθρα