Σκέρτσος: “Να στηρίξουμε το Υπερταμείο με στόχο μία δυναμική, βιώσιμη και συνεκτική ανάπτυξη για όλους”

 Σκέρτσος: “Να στηρίξουμε το Υπερταμείο με στόχο μία δυναμική, βιώσιμη και συνεκτική ανάπτυξη για όλους”

Η χώρα και η οικονομία βρίσκεται σε μία πολύ θετική συγκυρία υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στο πλαίσιο συζήτησης του πρώτου 1ου Growthfund Summit, σημειώνοντας πως «υπάρχει χώρος για να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Διοίκησης του Υπερταμείου και των θυγατρικών του με στόχο μία δυναμική, βιώσιμη και συνεκτική ανάπτυξη για όλους και όχι για λίγους».

«Με επιμονή και προσήλωση και μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος καταγράφουμε ισχυρές επιδόσεις. Μάθαμε ότι προκειμένου να είμαστε αυτάρκεις, πρέπει να είμαστε πιο παραγωγική οικονομία που θα δίνει έμφαση στις έμφαση εξαγωγές, στην καινοτομία, στον περιορισμό της παραοικονομίας στην αύξηση της απασχόλησης και την ψηφιοποίηση του κράτους» τόνισε ο κ. Σκέρτσος υπογραμμίζοντας πως είναι απαραίτητη μία νέα κουλτούρα διακυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σύγχρονα προβλήματα του σήμερα και του αύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε το Υπερταμείο ως έναν «ιμάντα» που συνδέει τις καλές πρακτικές του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο και μεταφέρει τις στρατηγικές επιδιώξεις της κυβέρνησης για τον μετασχηματισμό της οικονομίας.

Όπως σημείωσε, είναι κρίσιμο να αποδαιμονοποιήσουμε σχηματισμούς όπως το Υπερταμείο και να επικεντρωθούμε στη νέα κατεύθυνση που μπορούν να έχουν, όπως η ωρίμανση της κρατικής περιουσίας με στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας στην οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στα σημαντικά αποτελέσματα του Phaistos Investment Fund καθώς και στις προσπάθειες ωρίμανσης της κρατικής δημόσιας περιουσίας της ΕΤΑΔ με στόχο την δημιουργία ενός νέου πλαισίου κοινωνικής κατοικίες στη λογική που υπάρχει ήδη στο εξωτερικό και η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει μία δυναμική απάντηση απέναντι στην υπερθερμασμένη αγορά κατοικίας.

Σχετικά Άρθρα