Γάζα:Λήγει η εκεχειρία – Η Χαμάς έδωσε εντολή στους μαχητές της να ετοιμάζονται – Απελευθερώθηκαν και άλλοι όμηροι

 Γάζα:Λήγει η εκεχειρία – Η Χαμάς έδωσε εντολή στους μαχητές της να ετοιμάζονται – Απελευθερώθηκαν και άλλοι όμηροι

Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς κάλεσε τα μέλη του στη Λωρίδα της Γάζας να ετοιμαστούν για το ενδεχόμενο επανέναρξης του πολέμου με τον στρατό του Ισραήλ σε περίπτωση που η ανακωχή, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή και εκπνέει στις 7 δεν ανανεωθεί.

«Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ καλούν τις ενεργές δυνάμεις τους να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για μάχη τις τελευταίες ώρες της ανακωχής», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Το κείμενο παροτρύνει τα μέλη της να παραμείνουν σε ετοιμότητα «εκτός αν εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση» της Χαμάς που «θα επιβεβαιώνει την παράταση» της ανακωχής.

Αξιωματούχος της Χαμάς ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ότι απελευθερώθηκαν άλλοι 14 όμηροι, εκ των οποίων δέκα Ισραηλινοί και τέσσερις Ταϊλανδοί. Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι 10 ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από τη Χαμάς και ότι έχουν παραδοθεί στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων.

  • Πρόκειται για τους Raz Ben Ami, Yarden Roman, Liat Atzili, Moran Stela Yanai, Liam Or, Itay Regev, Ofir Engel, Amit Shani, Gali Tarshansky και Raaya Rotem.

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, απελευθερώθηκαν και δύο Ρωσοϊσραηλινές, ηλικίας 50 και 73 ετών, οι οποίες είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 Ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.

Σχετικά Άρθρα