ΣΥΡΙΖΑ: 6 κορυφαία στελέχη κατέθεσαν τροπολογία “φρένο” στο δημοψήφισμα Κασσελάκη – Παρέμβαση ομάδας Τεμπονέρα: “Παραμένουμε στο κόμμα” – Αποχωρήσεις, αιχμηρές τοποθετήσεις

 ΣΥΡΙΖΑ: 6 κορυφαία στελέχη κατέθεσαν τροπολογία “φρένο” στο δημοψήφισμα Κασσελάκη – Παρέμβαση ομάδας Τεμπονέρα: “Παραμένουμε στο κόμμα” – Αποχωρήσεις, αιχμηρές τοποθετήσεις

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε κατάσταση διάσπασης, με 6 κορυφαία στελέχη του κόμματος και λεγόμενους ως “Προεδρικούς” να καταθέτουν τροπολογία – «φρένο» στο δημοψήφισμα που “απειλεί” πως θα πραγματοποιήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αναλυτικά η τροπολογία και ποιοι την υπογράφουν:

Τροπολογίες-Προσθηκες

1. Δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

Τα μέλη της Π.Γ.

– Γεροβασιλη Όλγα

– Ζαχαριάδη Κώστας

– Θεοχαρόπουλος Θανάσης

– Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

– Ραγκούσης Γιάννης

– Φλαμπουράρης Αλέκος

Αποχώρησε ο Τζουμάκας

Την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Στέφανος Τζουμάκας, ακολουθώντας τον δρόμο των Βούτση-Σκουρλέτη, που είχαν ανακοινώσει την αποχώρηση τους από την Παρασκευή. Σε επιστολή 9 σελίδων, ο Στέφανος Τζουμάκας ρίχνει τα “βέλη” του στον Στέφανο Κασσελάκη. Αναφέρει ότι το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Παρέμβαση Τεμπονέρα στην ΚΕ: Παραμένουμε στο κόμμα, δεν δίνουμε λευκή επιταγή στον Κασσελάκη

Με κοινή τους δήλωση ο Διονύσης Τεμπονέρας και άλλα στελέχη που είναι γύρω από αυτόν ξεκαθαρίζουν πως παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς ωστόσο να δίνουν λευκή επιταγή.

Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς

Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ καθορίζεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα, με το “παρών” να δίνει στο χώρο και ο μπασκετμπολίστας και παρολίγον δήμαρχος Αθηναίων Νίκος Παππάς.

Θεοχαρόπουλος για Κασσελάκη: Σε λάθος κατεύθυνση η ομιλία

«Η ομιλία του Προέδρου ήταν σε λάθος κατεύθυνση χθες, δεν ήταν στην κατεύθυνση σύνθεσης. Με εκφράσεις τύπου πέμπτη φάλαγγα δεν γίνεται να προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην ομιλία του στη σημερινή (12.11.23) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΑΖΑ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στον Στέφανο Κασσελάκη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συμπλήρωσε ότι «ο στόχος μας οφείλει να είναι η διεύρυνση, η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση. Όχι το πως θα φύγουν κάποιοι αλλά το πως θα έρθουν πολλοί και θα μεγαλώσουμε. Η ενότητα και όχι η συρρίκνωση».

Ραγκούσης για Κασσελάκη: Εύχομαι να μην παραδώσει μονοψήφιο και πολιτικά νεκρό κόμμα

Με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση στην Κεντρική Επιτροπή, ο οποίος σε μια αποστροφή του απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι παρέλαβε άρρωστη αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είπε ο σ.Πρόεδρος ότι είναι άρρωστη η αξιωματική αντιπολίτευση που παρέλαβε. Σωστά. Μόνο που παρέλαβε αξιωματική αντιπολίτευση. Έστω και άρρωστη. Εύχομαι λοιπόν,όταν έρθει η ώρα να μην παραδώσει μία πρώην αξιωματική αντιπολίτευση. Μονοψήφια και πολιτικά νεκρή αντί για απλώς άρρωστη».

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ομπρέλα – Ανεξαρτητοποιούνται Τσακαλώτος-Πέρκα

Με κείμενο-μανιφέστο ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Ομπρέλας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο τέλος της επιστολής τους, τα μέλη της «Ομπρέλας» δηλώνουν πως «προς όσες και όσους ελπίζουν και επιδιώκουν εδώ και χρόνια το τέλος της Αριστεράς: δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα μαζί της», αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, ακόμη και άμεσα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα, αύριο Δευτέρα με επιστολή που θα στείλουν στον Πρόεδρο της Βουλής, θα ενημερώσουν για την ανεξαρτητοποίησή τους από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τσακαλώτος και Πέρκα είναι τα δύο μέλη της Ομπρέλας που έχουν εκλεγεί βουλευτές.

Χωρίς Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα και Ομπρέλα η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Δεν εμφανίστηκαν στην σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι ομάδες Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα και Τσακαλώτου, όπως, άλλωστε, ανακοίνωσαν χθες κατά την αποχώρηση τους από την ΚΕ.

Η ομάδα Αχτσιόγλου συνεδρίασε σήμερα το πρωί και οριστικοποίησε την απόφαση να μην συμμετέχει στην δεύτερη μέρα της συνεδρίασης. Το ίδιο ισχύει και την ομάδα Τεμπονέρα. Προς το παρών αυτό δεν σημαίνει πως οι δύο αυτές τάσεις – ομάδες αποχωρούν και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο Διονύσης Τεμπονέρας υπογράμμισε πως η επόμενη μέρα τον βρίσκει εντός ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω το δημοψήφισμα και τόνισε πως θα δοθεί η μάχη στο συνέδριο του κόμματος.

Στον αντίποδα, η Ομπρέλα όχι μόνο βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός κόμματος αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα αναμένεται η δημοσίευση κειμένου όπου θα αναγγέλλεται η αποχώρηση των στελεχών της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαμάχη Κασσελάκη – Αχτσιόγλου για ένα τηλεφώνημα

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Στέφανου Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου για τα περί τηλεφωνήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλευτή λίγο πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, που διέρρευσαν από την Κουμουνδούρου, ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να μιλήσει τηλεφωνικά με την Έφη Αχτσιόγλου το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής.

Σχετικά Άρθρα