Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας – “Πρωτοφανής πολιτική κατάπτωση”

 Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας – “Πρωτοφανής πολιτική κατάπτωση”

Την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Στέφανος Τζουμάκας, ακολουθώντας τον δρόμο των Βούτση-Σκουρλέτη, που είχαν ανακοινώσει την αποχώρηση τους από την Παρασκευή. Σε επιστολή 9 σελίδων, ο Στέφανος Τζουμάκας ρίχνει τα “βέλη” του στον Στέφανο Κασσελάκη. Αναφέρει ότι το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Σε δήλωση του μπροστά στις κάμερες, αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει κλείσει τον κύκλο του.

Τι καταγγέλλει στην επιστολή αποχώρησης του

«Η χθεσινή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ονομαστεί ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Συνεδρίαση ΚΕ Προοδευτικού Κόμματος. Πρωτοφανής πολιτική κατάπτωση. Το θράσος και η απάτη ξεπέρασαν κάθε όριο στην ομιλία των εκπροσώπων των εναπομεινάντων. Μεθοδεύσεις και ίντριγκες από το προεδρείο», καταγγέλλει ο Στέφανος Τζουμάκας στην επιστολή αποχώρησής του.

Ο Στέφανος Τζουμάκας στην επιστολή του, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση Τσίπρα είναι ένα ακέφαλο σώμα. Ήταν η πρώτη πράξη για το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει.  

Χαρακτηρίζει «τιμωρούς» μέλη του κόμματος που «χρησιμοποιούν ένα τύπο από την Goldman Sachs για να καταλάβουν πόστα που τους στερούσαν οι εσωκομματικοί τους αντίπαλοι». Όπως λέει, οι «μασκοφόροι της δήθεν ανανέωσης είναι αδίστακτοι και δεν έχουν καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη». Χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις κατά Στέφανου Κασσελάκη και ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι έχει κατηγορηθεί για πλαστογραφία σε επιδόσεις γνώσεων, διακρίθηκε στο παρασιτισμό και σε χρηματιστηριακό τζόγο.

Κάθε μέλος της ΚΟ αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής, προσθέτει ο κ. Τζουμάκας, που έχει αίσθηση όχι μόνο του χθες αλλά και του μέλλοντος της αριστεράς να αναλάβουν τις ιστορικές του ευθύνες. 

Η εννιασέλιδη επιστολή του:

Η επιστολή παραίτησης προς την γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου:

Αξιότιμη Γραμματέα,
Αγαπητή Ράνια,

Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση και την ήττα από τον ελληνικό λαό καθώς και από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις.

Με την παρούσα επιστολή, δηλώνω την παραίτηση μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα