Αιχμές Σπίρτζη: “Κάποιοι είχαν προεξοφλήσει ποια θα γινόταν πρόεδρος”

 Αιχμές Σπίρτζη: “Κάποιοι είχαν προεξοφλήσει ποια θα γινόταν πρόεδρος”

Λίγο πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το Σαββατοκύριακο, ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να προχωράνε με λογικές ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».  

«Όταν υπάρχουν διαφωνίες μέσα σε ένα κόμμα οφείλουμε να κάνουμε διαδικασίες. Το ψυχικό χάσμα δημιουργήθηκε γιατί πήγαμε σε απολίτικες διαδικασίες με οπαδικά χαρακτηριστικά» δήλωσε μιλώντας στο ΟΡΕΝ και πρόσθεσε: «Οι βαθιές διαφωνίες όταν οδήγησαν σε ρήξη δεν οδήγησαν σε νικηφόρα πορεία».

Επίσης υπογράμμισε πως «όταν γίνονται διασπάσεις, αυτές γίνονται στο πλαίσιο μιας πολιτικής διαδικασίας όπως το συνέδριο».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ευθύνη εκείνων που αποφάσισαν να προχωρήσουμε σε άρον – άρον εκλογή προέδρου μετά από στρατηγική ήττα». Σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως τόσο οι διαφωνούντες όσο και η ηγετική ομάδα «δεν βάζουν το εμείς αλλά το εγώ».

«Όλο αυτό έγινε γιατί κάποιοι είχαν προεξοφλήσει ποια θα γινόταν πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνεται να μην αναγνωρίσεις ένα δημοκρατικό αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης ο οποίος συμπλήρωσε ότι «οι διαφορετικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ όφειλαν να βρουν μια άλλη συνεκτική ουσία πέραν του Αλέξη Τσίπρα».

Ερωτηθείς, τέλος, για τη δήλωση Κασσελάκη για τον Κώστα Σημίτη σχολίασε ότι «στη φάση που περνάμε δεν πρέπει να προβάλουμε ζητήματα που διαιρούν περισσότερο τον δημοκρατικό κόσμο».  

Σχετικά Άρθρα