Ιορδανία: Θα θεωρήσουμε την έξωση των Παλαιστινίων από τη Γάζα κήρυξη πολέμου

 Ιορδανία: Θα θεωρήσουμε την έξωση των Παλαιστινίων από τη Γάζα κήρυξη πολέμου

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του βασιλείου Μπισέρ Κασαουνέχ, «η συνέχιση των εγκληματικών στρατιωτικών ενεργειών στον παλαιστινιακό θύλακα συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Οποιαδήποτε προσπάθεια εκδίωξης των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας ή τη Δυτική Όχθη αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την Ιορδανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός του βασιλείου Μπισέρ Αλ Κασαουνέχ, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Al Mamlaka.

«Η ιορδανική κυβέρνηση θα θεωρήσει ότι η έξωση των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου», τόνισε για να προσθέσει ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για να απαντήσουμε σε περίπτωση κλιμάκωσης της ισραηλινής επιθετικότητας στη Γάζα».

«Η συνέχιση των εγκληματικών στρατιωτικών ενεργειών στον παλαιστινιακό θύλακα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» συνέχισε ο Ιορδανός Πρωθυπουργός.

«Η ατιμωρησία και η σιωπή σχετικά με αυτές τις παραβιάσεις καταδεικνύουν ένα επαίσχυντο διπλό πρότυπο», τόνισε ο Αλ Κασαουνέχ προσθέτοντας ότι «η χορήγηση ασυλίας και προστασίας στο Ισραήλ, που του δίνει την άδεια να σκοτώνει Παλαιστίνιους πολίτες, πρέπει να σταματήσει».

Να θυμίσουμε ότι η Ιορδανία έχει ανακαλέσει τον Πρέσβη της από το Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικά Άρθρα